20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Calcium

Calcium is een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam dat voornamelijk wordt verkregen uit zuivelproducten, groene groenten, peulvruchten, noten en vis. Calcium is belangrijk voor de opbouw van sterke botten, de bloedstolling, het celdelingsproces, de energiestofwisseling, het gebit, de hartspierfunctie, de spijsvertering en het zenuwstelsel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium varieert afhankelijk van leeftijd en geslacht. 

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Calcium Citraat poeder - 125 g
  Calcium Citraat poeder - 125 g
  € 16,95
 2. Vegan Aquamin Calcium - 90 capsules
  Vegan Aquamin Calcium - 90 capsules
  € 14,95
 3. Calcium citraat 168mg - 120 capsules
  Calcium citraat 168mg - 120 capsules
  € 14,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Calcium

 

Wat is calcium?

Calcium is een mineraal dat ook wel kalk genoemd wordt. Het is een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam en is te vinden in verschillende voedingstoffen. Het wordt verkregen uit voeding en wordt opgeslagen in de botten. Als er niet voldoende calcium in de voeding zit, kan dit leiden tot een tekort aan calcium in het lichaam, wat zwakke botten en andere gezondheidsproblemen als gevolg kan hebben. 
 

Wat is calcium citraat? 

 (Tri)calcium citraat is een calciumzout dat 21% elementair calcium bevat. Calcium citraat is een organische vorm van calcium, net als calciumaspartaat of calciumgluconaat. Calcium citraat wordt beter opgenomen dan anorganische vormen van calcium, zoals caliumoxide of sulfaat. 
 

Waar zit calcium in? 

Calcium zit vooral in zuivelproducten, zoals melk, kaas en yoghurt. Ook zit het in groene groenten zoals broccoli, boerenkool en spinazie, en in peulvruchten zoals bonen en linzen. Daarnaast zit calcium in noten zoals amandelen, hazelnoten en sesamzaadjes, en in vis zoals sardines en zalm. Calcium wordt ook toegevoegd aan sommige ontbijtgranen, vruchtensappen en sojaproducten. 
  

Waar ondersteunt calcium bij? 

Calcium ondersteunt bij verschillende dingen in het lichaam zoals; 

 • Draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling
 • Calcium is van belang voor de opbouw van sterke botten van kinderen. Ook ondersteunt het de botten van volwassenen
 • Calcium heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces 
 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Calcium is van belang voor het gebit
 • Draagt bij aan een normale hartspierfunctie
 • Ondersteunt de spijsvertering
 • Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Hoeveel calcium innemen? 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd en geslacht. Over het algemeen geldt dat kinderen en tieners meer calcium nodig hebben dan volwassenen en ouderen. De calciuminname voor volwassenen ligt tussen de 1000 en 1200 milligram per dag. Zwangere vrouwen kunnen ook een iets hogere behoefte hebben aan calcium. 
 

Te veel calcium? 

Te veel calcium kan leiden tot hypercalciëmie, wat kan resulteren in symptomen zoals misselijkheid, braken, buikpijn, verwardheid en vermoeidheid. Het is dus belangrijk om niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid calcium per dag binnen te krijgen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of diëtist voor advies op maat. 
 

Welke calcium supplementen? 

Heb jij behoeft aan extra calcium en ben je opzoek naar de juiste supplementen? Mattisson biedt verschillende producten aan. Zo hebben we aquamin calcium capsules of calciumcitraat capsules. Deze supplementen zijn gericht op het ondersteunen van voldoende calcium in het lichaam. Daarnaast hebben we ook calcium in poedervorm en zowel capsules als poeder gebufferd met vitamine C of magnesium. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.