Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als Geelwortel, is een plant uit de gemberfamilie en wordt voornamelijk gebruikt in de keuken als specerij. Het heeft ook een lange geschiedenis als medicinale plant en wordt al honderden jaren gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde.  

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Kurkuma 325mg - Geelwortel - 120 capsules
  Biologische Kurkuma 325mg - Geelwortel - 120 capsules
  € 16,95
 2. Biologische Geelwortel (Curcuma Longa) poeder - Kurkuma - 125 g
  Biologische Geelwortel (Curcuma Longa) poeder - Kurkuma - 125 g
  € 6,95
 3. Curcuma C3 Complex® met BioPerine® - Turmeric - 60 tabletten
  Curcuma C3 Complex® met BioPerine® - Turmeric - 60 tabletten
  € 29,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Kurkuma

 

Wat is Kurkuma? 

Kurkuma, ook bekend als Geelwortel, is een lid van de gemberfamilie en groeit voornamelijk in India en China. Het wordt al honderden jaren gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. De wortelstok wordt gemalen en vervolgens gevriesdroogd om het poeder te verkrijgen. Hoewel het poeder voornamelijk bekend staat als een specerij voor in de keuken, heeft het ook een lange geschiedenis als medicinale plant. 
 

Hoe smaakt Kurkuma? 

Kurkuma heeft een aparte smaak en kan het beste omschreven worden als mild, prikkelend en licht bitter. Het is te vergelijken met peper en mosterd, maar dan zachter van smaak. Kurkuma heeft ook wel iets weg van gember.  
 

Waar is Kurkuma goed voor? 

Naast het gebruik als specerij in de keuken heeft kurkuma ook een lange geschiedenis als medicinale plant. In de Ayurvedische en Chinese geneeskunde wordt kurkuma al honderden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden. Kurkuma bevat een actieve stof genaamd curcumine, waarvan wordt verondersteld dat het de meeste gezondheidsvoordelen biedt. 
 

Kurkuma gebruiken? 

Bij Mattisson verkopen we verschillende producten met kurkuma, waaronder capsules, tabletten, poeder en vloeibare vorm. De capsules en tabletten worden meestal gebruikt als supplement en kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid. De poedervorm kan worden gebruikt in smoothies, sappen en shakes om zo op een natuurlijke manier kurkuma aan uw dieet toe te voegen. De vloeibare vorm met Liposomaal C3 kurkuma is gemakkelijk in te nemen en wordt snel opgenomen in het lichaam. 
 

Hoeveel kurkuma per dag?

 Voor de kurkuma capsules is het aanbevolen gebruik 1x per dag 3 capsules innemen met water. Voor de tabletten geldt 1 maal daags 1 tablet innemen, tijdens of na de maaltijd. Wil je graag kurkuma door het eten gebruiken, dan is de aanbevolen hoeveelheid 1-2 maal daags een schep door een smoothie, juice of shake met de kurkuma poeder. Tot slot kan je kurkuma ook innemen van onze producten met liposomaal C3 kurkuma. Het aanbevolen gebruik is hier 1 maal daags 5 ml. Van tevoren goed schudden en innemen met water of sap.  
 

Waarschuwing Kurkuma 

Het is belangrijk om op te merken dat kurkuma een wisselwerking kan hebben met bepaalde medicijnen. Raadpleeg daarom altijd uw arts of apotheker voordat u kurkuma gaat gebruiken als u ook medicijnen gebruikt. Het gebruik van kurkuma wordt afgeraden als u last heeft van galstenen. 
 
Over het algemeen is kurkuma veilig om te gebruiken als het op de juiste manier wordt gebruikt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan verschillen afhankelijk van het product dat u gebruikt. Bij Mattisson raden we aan om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en altijd uw arts of apotheker te raadplegen voordat u kurkuma gaat gebruiken als u ook medicijnen gebruikt.