Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Probiotica

Probiotica

In de darmflora leven bij ieder mens grote hoeveelheden bacteriën. Deze bacteriën zijn deels van belang voor je lichaam en deels schadelijk. In een gezonde darmflora is de hoeveelheid ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in balans, maar de verhouding kan veranderen door leefstijl, stress en medicijngebruik. Naast een gezond eet- en leefpatroon zijn er ook mogelijkheden om je voeding aan te vullen met probiotica supplementen. Deze producten bevatten een grote hoeveelheid aan ‘goede’ bacteriën.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Probiotica Poeder - 8 miljard CFU - 125 g
  Probiotica Poeder - 8 miljard CFU - 125 g
  € 18,95
 2. Kefir Probiotica 130mg - 60 capsules
  Kefir Probiotica 130mg - 60 capsules
  € 16,95
 3. Probiotica met Prebiotica - 1000mg - 60 capsules
  Probiotica met Prebiotica - 1000mg - 60 capsules
  € 18,95
 4. Probiotica - Voor moeder en kind - 125 gram
  Probiotica - Voor moeder en kind - 125 gram
  € 23,95
 5. Pre- & Probiotica 30 miljard CFU - 125 gram
  Pre- & Probiotica 30 miljard CFU - 125 gram
  € 49,95
 6. Pre- en probiotica 30 miljard CFU - 60 capsules
  Pre- en probiotica 30 miljard CFU - 60 capsules
  € 32,95

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Probiotica

 

Wat zijn probiotica? 

Probiotica zijn bacteriën die leven in onze darmen en nodig zijn voor onder meer de spijsvertering en het immuunsysteem. Deze bacteriën belanden via de maag in de darmen. Probiotica komen van nature voor in voeding als yoghurt, kefir, kombucha, gefermenteerde groenten, miso en cottage cheese.  
Bij specifieke aandoeningen, waaronder het prikkelbare darmsyndroom of diarree (na het slikken van antibiotica), zijn er aanwijzingen dat probiotica een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. 
 

Wat is een probiotica supplement? 

Een probiotica supplement bevat een grote hoeveelheid aan gunstige bacteriën. Supplementen met probiotica verschillen onderling in de hoeveelheid bacteriën en de hoeveelheid bacteriestammen die ze bevatten. Elke bacteriestam heeft specifieke eigenschappen. Bij darmaandoeningen is een breedspectrum probiotica (met zo veel verschillende stammen) meestal het meest effectief. Een breedspectrum probioticum bevat zowel de stammen lactobacillus als bifido. 

 

Heb ik een probiotica supplement nodig? 

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is cruciaal voor een gezonde darmflora. Voedingsstoffen die goed zijn voor de darmen vind je onder meer in mager vlees, gevogelte, vis, eieren, groenten, fruit, kruiden, specerijen, noten, zaden en paddenstoelen. Ook is het belangrijk om gedurende de dag voldoende te dinken en bewegen.  

Naast een gezond dieet en leefpatroon zijn er ook mogelijkheden om je voeding aan te vullen met een pre- en/of probiotica supplement. Het beste resultaat wordt vaak bereikt met een combinatie van beide. Veel probiotica supplementen bevatten daarom ook prebiotica. 


Wat voor probiotica supplementen zijn er? 

Probiotica supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen, waaronder poeders en capsules. Ook zijn er probiotica supplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor moeders en (pasgeboren) kinderen.  

 

Goede kwaliteit probiotica supplementen 

Een goed probiotica supplement bevat genoeg bacteriële stammen die ons spijsverteringsstelsel (maagzuur) kunnen overleven en zo de darmen kunnen bereiken. Dit wordt gemeten in de hoeveelheid kolonievormende eenheden (CFU's). Het aantal CFU's staat voor het aantal levensvatbare bacteriën per dosis. Een goed probiotica supplement bevat minstens 1 miljoen kolonievormende eenheden. 
 

Probiotica met prebiotica

Voor een goede werking van de darmen is het van belang dat de microbiële gemeenschap goed functioneert. Om de 'goede' bacteriën te bevorderen is de consumptie van zowel probiotica als prebiotica nodig. Een supplement dat zowel pre- als probiotica bevat kan een uitkomst bieden als er sprake is van een verstoorde darmflora.