Tincturen

Tincturen

Een tinctuur is een oplossing van kruidenextracten in alcohol die direct via het mondslijmvlies wordt opgenomen en gericht gedoseerd kan worden. Tincturen worden gebruikt vanwege hun medicinale en therapeutische voordelen. Het grote voordeel van een tinctuur is dat de opname in het lichaam sneller verloopt dan bij reguliere supplementen.  

Pagina

1-10 van 14 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Tincturen

 

Tincturen 

Tincturen zijn vloeibare extracten van planten, kruiden of andere natuurlijke stoffen, die worden gebruikt voor medicinale of therapeutische doeleinden. Ze worden meestal gemaakt door de actieve stoffen van de plant of kruid te extraheren in alcohol, glycerine of azijn. Tincturen hebben een hogere concentratie van de actieve bestanddelen dan bijvoorbeeld kruidenthee, omdat ze geconcentreerd zijn en gemakkelijker opneembaar zijn voor het lichaam.  
 

Wat is een Tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van kruidenextracten die wordt gemaakt op basis van alcohol. De kruiden worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals bladeren, bloemen, zaden en paddenstoelen, en worden in pure, biologische alcohol getrokken. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame stoffen uit de kruiden worden geëxtraheerd en fungeert ook als conserveringsmiddel. Na het zeven blijft er een krachtige moedertinctuur over. 
 

Wat zijn de voordelen van een Tinctuur supplement? 

Het grote voordeel van een tinctuur is dat de opname in het lichaam sneller verloopt dan bij reguliere supplementen. Dit komt doordat de tinctuur via het mondslijmvlies direct in het bloed wordt opgenomen, zonder eerst door het spijsverteringsstelsel te hoeven. Bovendien kun je met een tinctuur gemakkelijker een gerichte dosering bepalen, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt aanpassen. 
 

Waar zijn Tincturen goed voor? 

Tincturen worden vaak gebruikt voor hun medicinale eigenschappen en therapeutische voordelen. Afhankelijk van de gebruikte kruiden of planten kunnen tincturen verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat tincturen niet als vervanging van medische behandelingen mogen worden gezien en dat je altijd een arts of specialist moet raadplegen voordat je tincturen gaat gebruiken voor medische doeleinden. 
 

Propolis tinctuur 

Propolis tinctuur is een vloeibaar extract dat wordt gemaakt van propolis, een harsachtige substantie die door bijen wordt geproduceerd uit plantensappen. Propolis wordt vaak gebruikt als natuurlijk middel voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Het product is verkrijgbaar in verschillende concentraties en wordt doorgaans gemaakt door de propolis in alcohol te weken om de actieve stoffen te extraheren. Als je allergisch bent voor bijen, dien je geen Propolis tincturen te gebruiken zonder eerst je arts te raadplegen.  
 

Tinctuur supplement kopen? 

Mattisson heeft een rijk scala aan supplementen voor ondersteuning van de gezondheid. Ieder supplement biedt ondersteuning bij andere gezondheidsdoeleinden. Mattisson heeft 14 verschillende biologische tincturen in het assortiment, waaronder Nachtrust complex, Ribes nigrum complex, Stoelgang complex,Meidoorn complex en Weerstand complex.