Biologisch Vlier complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Vlier complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Vlier complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Gewone Vlier (Sambuccus fructus & flos), Zilverlinde (Tilia tomentosa, flos) en Duizendblad (Achilea millefolium, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Gewone Vlier

Sambuccus is afgeleid van het Griekse woord ‘sambuke’ wat fluit betekent en wijst op de met merg gevulde jonge floten van de Vlier die erg geschikt waren om fluitjes van te maken. Oorspronkelijk is de plant afkomstig uit Europa, Klein-Azië en Noord-Amerika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn flavonoïden, looistoffen, slijmstoffen, fenolzuren en etherische olie.

Zilverlinde

Tillia is afgeleid van het Latijnse woord ‘Telum’ dat speer betekent, omdat het lichte en buigbare hout van de linde werd gebruikt door de Romeinen om handvaten van speren mee te maken. De plant komt oorspronkelijk uit Denemarken, Spanje, Zuid Zweden en Zuid Noorwegen. Belangrijke inhoudsstoffen zijn slijmstoffen, looistoffen, flavonoïden, organische zuren en saponinen.

Duizendblad

Achilea Achilea verwijst naar de Griekse veldheer Achilles, omdat diens soldaten duizendblad gebruikten tijdens de Trojaanse oorlog voor het stelpen van bloedende wonden. De plant komt oorspronkelijk uit de subtropische gebieden van Europa en West-Azië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn essentiële olie, flavonoïden en alkaloïden.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Vlierbes (sambuccus nigra, fructus)*, Vlierbloesem (sambuccus nigra, flos)*, Linde (Tilia tomentosa, flos)*, Duizendblad (Achilea millefolium, herba)*. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Vlierbes2,25 ml
Vlierbloesem0,75 ml
Linde0,75 ml
Duizendblad0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840815
allergenenAllergenen vrij

Reviews