Biologisch Mushroom complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Mushroom complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Mushroom complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Shi take (Lentinula Edodes, fungus), Chaga (Innotus Obliquus, fungus), Reishi (Ganoderma lucidum, fungus) en Lion’s Mane (Hericium erinaceus, fungus).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Shi Take

Lentinula is afgeleid van het Latijnse ‘Lentus’ wat plooibaar betekent en verwijst naar de plooibare taaie stelen en de soepele hoed. Edodes betekent eetbaar. Oorspronkelijk is deze paddenstoel afkomstig uit Japan. Belangrijke inhoudsstoffen zijn polysacchariden, alkaloïden, proteïnen en zwavelhoudende peptiden, vitamines en mineralen.

Reishi

Ganoderma lucidum staat letterlijk voor ‘blinkende huid’ en slaat op de glanzende leerachtige hoed van deze paddenstoel. Oorspronkelijk is de paddenstoel afkomstig uit China, Japan en Noord-Amerika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn polysachacchariden, peptideglycanen, triterpenen, proteïnen en sterolen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Shiitake (Lentinula edodes, fungus)*, Chaga (inonotus obliquus, fungus)*, Reishi (Ganoderma lucidum, fungus)*, Lion’s mane (Hericium erinaceus, fungus)*. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Chaga0,75 ml
lion's mane0,75 ml
reishi0,75 ml
Shiitake2,25 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840747
SKUMT1113
allergenenAllergenen vrij

Reviews