Algenolie

Algenolie

Wil je aan je essentiële omega 3 vetzuren komen zonder vis te eten of een visolie supplement te gebruiken? Algenolie is de primaire bron van de omega 3 vetzuren DHA en EPA die onder andere een rol spelen bij de instandhouding van een normale bloeddruk. Algenolie is een ideale oplossing als je op zoek bent naar een plantaardig en duurzaam omega 3 supplement. Bij Mattisson vind je algenolie supplementen in verschillende toedieningsvormen en doseringen.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 120 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 120 capsules
  € 32,95
 2. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 260mg - 120 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 260mg - 120 capsules
  € 32,95
 3. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 120 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 120 capsules
  € 32,95
 4. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 180 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 180 capsules
  € 46,95
 5. Vegan Omega-3 Algenolie - Druppelaar 30 ml
  Vegan Omega-3 Algenolie - Druppelaar 30 ml
  € 14,95
 6. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 60 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 60 capsules
  € 18,95
 7. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 260mg - 60 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 260mg - 60 capsules
  € 18,95
 8. Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 60 capsules
  Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 150mg & EPA 75mg - 60 capsules
  € 18,95
 9. Vegan Omega-3 Algenolie 500 mg - DHA 375 mg & EPA 125 mg
  Vegan Omega-3 Algenolie 500 mg - DHA 375 mg & EPA 125 mg
  Vanaf € 29,95

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Algenolie

Wat is algenolie?

Algen zijn minuscule plantjes die helemaal onderaan de voedselketen staan. Deze microscopisch kleine plantjes zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en zijn het voedsel van vissen die wij eten om essentiële vetten binnen te krijgen. Dat deze vissoorten rijk zijn aan omega 3 is geheel te danken aan de productie van vetzuren door algen. Algenolie is dus een natuurlijke en geheel plantaardige bron van omega 3 en is een goede vervanger van visolie.

Waarom zou ik kiezen voor algenolie?

Algenolie is vergelijkbaar met visolie, alleen niet gemaakt van vette vis maar van algen. Voor vegetariërs en veganisten is algenolie een goed alternatief om wel te profiteren van de voordelen van visolie. Ook als je om andere redenen liever geen vis eet of visolie supplementen gebruikt, is algenolie een goede oplossing. Klanten die de algenolie al gebruiken zeggen het volgende over onze supplementen: 
 
‘’Bij deze geen visachtige oprispingen, daarom is dit onze favoriet! ‘’ & ‘’prettig product voor mensen met voedselallergie ‘’.  

Waar is algenolie goed voor?

Algenolie bevat essentiële omega 3 vetzuren. Ons lichaam heeft deze vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. EPA en DHA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij inname van 3 gram EPA en DHA per dag). Daarnaast hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart (bij 250 mg EPA & DHA per dag). Ook is DHA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag). 

Is algenolie even effectief als visolie?

Algenolie heeft dezelfde werking als visolie en is daarom een uitstekend alternatief voor het eten van vette vis of het innemen van een visolie supplement. Vissen halen deze vetzuren namelijk uit algen. Algenolie is qua voedingswaarde gelijk aan gekookte zalm en heeft dezelfde werking op het lichaam als visolie. Het percentage omega 3 wat we binnenkrijgen uit algenolie is dan ook even hoog als uit vissen. Algenolie wordt daarom gezien als een volwaardig plantaardig alternatief voor visolie.

Waarom is algenolie een duurzaam supplement?

Commerciële visvangst is een grote bedreiging voor het milieu. Algen daarentegen, zijn vis vrij en dragen niet bij aan overbevissing en bijvangst. Ook de productie van algenolie is duurzaam. Algen hebben heel weinig voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. Onder de juiste omstandigheden ontwikkelen algen zich tot rijke bronnen van omega 3 vetzuren. Het enige wat daarvoor nodig is, is een optimale hoeveelheid aan zonlicht, glucose, CO2 en de juiste watertemperatuur. 

Wat zijn andere voordelen van een algenolie supplement?

Algenolie is een duurzaam, plantaardig en net zo effectieve manier om essentiële manier om essentiële omega 3 vetzuren binnen te krijgen als visolie. Algenolie is daarnaast vrij van verontreiniging, aangezien het wordt gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden in speciale tanks. Een algenolie supplement is daarom vrij van giftige stoffen die wel aanwezig kunnen zijn in visolie. Ook heeft algenolie een neutrale smaak en worden er vrijwel geen bijwerkingen zoals een verstoorde spijsvertering gemeld, wat bij visolie wel het geval kan zijn.

Wat doet algenolie in het lichaam?

Algenolie is rijk aan omega 3 vetzuren. De belangrijkste vetzuren zijn EPA en DHA. Deze stoffen hebben verschillende positieve werkingen op het lichaam.  

DHA:

 • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen
 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen
 • DHA draagt bij tot de normale ontwikkeling van het gezichtsvermogen van zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden.  
 • DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen.  
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed.   

EPA:

 • DHA en EPA helpt een normale bloeddruk in stand te houden
 • DHA en EPA draagt bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed
 • EPA en DHA heeft een gunstige invloed op het hart

Moet ik kiezen voor de capsules of druppels?

De algenolie van Mattisson komt in capsule vorm en druppelaar voor. Voor de capsules zijn er verschillende varianten met verschillende waardes van algenolie en omega 3 vetzuren. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen met een glas water. Bekijk voor gebruik altijd goed het etiket voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De druppelaar is direct in te nemen in de mond of goed te mengen met water, sap of smoothies.  

Hoe gebruik je algenolie?

De capsules zijn in te nemen met een glas water of sap. Bekijk de juiste hoeveelheid altijd voor gebruik op het etiket. De druppelaar kan direct worden ingenomen in de mond. Ook kunnen de druppels worden gemengd met een glas water, sap of smoothie.  

Algenolie supplement kopen?

Bij Mattisson vind je een ruim aanbod aan algenolie supplementen, waaronder algenolie capsules en algenolie in vloeibare vorm. Idealiter bevat een algenolie supplement minimaal 250 milligram aan omega 3 vetzuren en zijn dit zowel DHA als EPA-vetzuren. Bij behoefte aan extra ondersteuning voor het gezichtsvermogen en de hersenfunctie kan gekozen worden voor een supplement met een extra hoge DHA-dosering. Kies voor algenolie capsules met een dosering die past bij jouw behoeften of bepaal eenvoudig zelf de dosering met de algenolie druppelaar