20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Koffie alternatieven

Koffie bevat cafeïne, wat in bescheiden hoeveelheden niet schadelijk is, maar overmatige consumptie ervan kan nadelig zijn voor je gezondheid. Voor liefhebbers van koffie die de cafeïne-inname willen beperken, zijn er diverse alternatieven beschikbaar. Ontdek ze hieronder.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Guarana poeder - 125 g
  Biologische Guarana poeder - 125 g
  € 19,49
 2. Biologische Matcha Latte - Gember Ceylon Kaneel - 140 g
  Biologische Matcha Latte - Gember Ceylon Kaneel - 140 g
  € 9,95
 3. Biologische Kurkuma Latte - Ongezoet - 160 g
  Biologische Kurkuma Latte - Ongezoet - 160 g
  € 8,95
 4. Biologische Beetroot Latte - Gember Cacao
  Biologische Beetroot Latte - Gember Cacao
  € 9,95
 5. Biologische Maca Latte - Cacao & Ceylon kaneel - 160 g
  Biologische Maca Latte - Cacao & Ceylon kaneel - 160 g
  € 8,95
 6. Biologische Mushroom Latte - 160 g
  Biologische Mushroom Latte - 160 g
  € 12,95
 7. Biologische Kurkuma Latte - Gezoet - 175 g
  Biologische Kurkuma Latte - Gezoet - 175 g
  € 8,95
 8. Biologisch Carobe poeder - 400 g
  Biologisch Carobe poeder - 400 g
  € 7,95
 9. Biologische Matcha poeder
  Biologische Matcha poeder
  Vanaf € 16,95
 10. Biologisch Chaga Mushroom Poeder - 100 gram
  Biologisch Chaga Mushroom Poeder - 100 gram
  € 26,95

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Koffie alternatieven


Wat is koffie?

Koffie is een zeer populair drankje. Koffie wordt gemaakt door water en gemalen koffiebonen te laten stromen. Koffiebonen zijn de zaden van de koffieplant. Er zijn veel verschillende koffieplanten, maar er zijn er 2 het belangrijkst voor de commerciële teelt: de Arabica en Robusta.  


Wat is cafeïne?

Cafeïne is een natuurlijke stimulerende stof die van nature voorkomt in bepaalde planten, waaronder de koffieplant en theeplant. Cafeïne heeft verschillende fysiologische effecten op het menselijk lichaam. Zo heeft cafeïne een effect op de bloeddruk, vermoeidheid en een diuretisch effect.  


Welke alternatieven voor koffie zijn er?

Er zijn verschillende koffie alternatieven om je cafeïne inname mee-te verminderen. Zo biedt Mattisson Guarana poeder, Matcha poeder & latte, kurkuma latte, beetroot latte, Maca latte, mushroom latte, collageen latte en keto latte. Naast deze producten is het uiteraard ook mogelijk om decafé koffie te kopen. In deze koffie cupjes zit geen cafeïne. Ook het drinken van natuurlijke thee zonder cafeïne is een vervanger voor koffie. Ben je toch erg gesteld op de smaak van koffie, lees hieronder dan meer over de koffie alternatieven van Mattisson.  


Guarana poeder

Guarana is een plant afkomstig uit het Amazonegebied in Brazilië. De zaden van de Guarana plant worden gebruikt om Guarana poeder te maken. Guarana bevat van nature wel cafeïne. De cafeïne in dit poeder wordt echter langzaam vrijgegeven en hierdoor blijft het effect langer dan bij bijvoorbeeld koffiebonen.  


Matcha  

Matcha is een groene thee poeder dat wordt verkregen uit vermalen theebladeren van de camellia sinensis plant. Matcha onderscheidt zich door het productieproces en je consumeert het in zijn geheel. Matcha bevat een hoog gehalte aan antioxidanten. Mattisson biedt pure Matcha poeder aan, maar ook een heerlijke Matcha latte. De latte variant bevat ook Ceylon kaneel.  


Kurkuma latte

Kurkuma staat ook wel bekend als de geelwortel. Het is een kruid dat uit de wortelstok curcuma longa komt. Het is lid van de gember familie en heeft een heldere oranje/ gele kleur. De kurkuma latte van Mattisson is gemakkelijk te mengen met (plantaardige) melk voor een kruidige en romige smaak.  


Beetroot latte

Beetroot staat ook wel bekend als rode biet. Rode bieten bevatten een goede hoeveelheid vitamine C, maar ook verschillende mineralen. De latte bevat bietenpoeder, cacao, gember, kruidnagel en anijs. De toevoeging van deze ingrediënten zorgt voor een zachte smaak. Voeg het poeder toe aan je favoriete melk soort.  


Maca latte

Maca staat wetenschappelijk bekend als lepidium meyenii. Het is een plant die van nature voorkomt in de hooggelegen gebieden van de Andes in Peru. De wortel van de macaplant wordt gebruikt om poeder van te maken. Maca is rijk aan verschillende vitamine en mineralen en zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben. De maca latte is een kant en klare poeder. Dit hoef je alleen te mengen met water of melk.  


Mushroom latte

De mushroom latte is verrijkt met reishi, cordyceps, cacao en Ceylon kaneel. Reishi is een paddenstoel die ook wel bekend staat als Ganoderma lucidum of lingzhi. De paddenstoel groeit op hout, meestal op de stam van een loofboom. Cordyceps is een schimmel en wordt gezien als een adaptogeen. De paddenstoel staat bekend om een bijzondere levenscyclus en potentiële gezondheidsvoordelen. De cacao en Ceylon kaneel zijn toegevoegd voor een heerlijke smaak.  


Chaga mushroom poeder

Chaga is een schimmel die groeit op de schors van berkenbomen in koude klimaten. De paddenstel staat ook bekend als de berkenweerschijnzwam. Chaga wordt beschouwd als een adaptogeen en heeft een zwartachtige buitenlaag met een goudgele binnenkant. Dit biologische poeder is gemakkelijk te mengen met water of melk naar keuze.  


Carobe poeder

Carobe poeder is een zoet poeder dat wordt verkregen uit de peulen van de johannesbroodboom. Deze boom groeit in het middellandse zeegebied en wordt ook wel corobboom genoemd. Het wordt vaak gebruikt als alternatief van cacao en bevat geen cafeïne en theobromine.  


Koffie alternatieven kopen?

Ben je geïnteresseerd in de alternatieven voor je kop koffie die Mattisson aanbiedt? Bekijk voor extra informatie de productpagina’s.