Zoetstoffen

Hoe lekker suiker ook is, het zit vol met calorieën en bevat geen vitamines of andere voedingsstoffen. Wie van zoet houdt, kan beter kiezen voor een natuurlijke suikervervanger. Een gezonde zoetstof is laag glycemisch en bevat goede voedingsstoffen. In ons assortiment vind je zoetstoffen als Stevia, Lucuma, Kokosbloesemsuiker, Erythritol en Xylitol.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Erythritol - 400 g
  Erythritol - 400 g
  € 6,95
 2. Bourbon Vanille poeder - 30 g
  Bourbon Vanille poeder - 30 g
  € 14,95
 3. Xylitol - Berkensuiker - 400 g
  Xylitol - Berkensuiker - 400 g
  € 8,95
 4. Biologische Kokosbloesem Suiker - 450 g
  Biologische Kokosbloesem Suiker - 450 g
  € 6,95
 5. Biologisch Carobe poeder - 400 g
  Biologisch Carobe poeder - 400 g
  € 7,95
 6. Biologische Kokossiroop - 250 ml
  Biologische Kokossiroop - 250 ml
  € 7,15
 7. Biologische Bourbon Vanille poeder - 30 g
  Biologische Bourbon Vanille poeder - 30 g
  € 23,95
 8. Biologische Erythritol - 400 g
  Biologische Erythritol - 400 g
  € 7,95
 9. Biologische Arenga Palm Suiker - 450 g
  Biologische Arenga Palm Suiker - 450 g
  € 7,95

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Zoetstoffen

Wat zijn zoetstoffen?

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken. Zoetstoffen worden vaak gebruikt ter vervanging van suiker en kunnen natuurlijk of synthetisch zijn. Zoetstoffen bevatten minder calorieën dan suiker. Er wordt onderscheid gemaakt tussen intensieve zoetstoffen en polyolen (niet-intensieve zoetstoffen). 

 

Natuurlijke suikervervangers

Wil je je gerechten of dranken wat zoeter maken, gebruik dan natuurlijke zoetstoffen. Bij voeding met een hoge glycemische waarde piekt de bloedsuikerspiegel sterk en krijg je een minder verzadigd gevoel. Een gezonde en veilige suikervervanger is laag glycemische en bevat behalve natuurlijke zoetstoffen ook andere voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van natuurlijke suikervervangers. 

 

Palmsuiker

Palmsuiker, ook vaak kokosnootsuiker genoemd, wordt gemaakt van kokosnoot nectar. Palmsuiker is een goede vervanger voor alles waarbij je normaalgesproken geraffineerde suiker zou gebruiken. Palmsuiker heeft een karamelachtige smaak.

 

Erythritol

Erythritol is een natuurlijk polyool die geproduceerd is met natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Erythritol is een ideale vervanger van riet- en bietsuiker en bevat geen calorieën. De glycemische index van erythritol is 0.

 

Bourbon vanille

Bourbon vanille wordt ook wel Madagaskar vanille genoemd. Het is een van de meest gewaardeerde vanille ter wereld, vanwege de rijkelijke smaak en aroma. Bourbon vanille onderscheidt zich door zijn dikke, vlezige peulen met een hoog gehalte aan vanilline, het hoofdbestanddeel. De smaak van bourbon vanille is romig, zoet en bloemig met hint van karamel en chocolade.

 

Berkensuiker

Berkensuiker of ook wel xylitol, is een natuurlijke suikeralcohol die wordt gewonnen uit de vezels van berkenbomen. Het heeft een zoete smaak, net als gewone suiker, maar bevat ongeveer 40% minder calorieën. Berkensuiker wordt vaak als suikervervanger gebruikt in baksels, maar ook in dranken of tandpasta, kauwgom en snoep.  

 

Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker of kokossuiker, is een natuurlijke suiker afkomstig uit de nectar van de bloesems van de kokospalm. Kokosbloesemsuiker wordt beschouwd als een geraffineerd suiker soort en wordt veel gebruikt door zijn unieke smaak. Het wordt geproduceerd door het verzamelen van de zoete nectar die uit de bloesems van de kokospalm sijpelt. De nectar wordt gekookt en zo ontstaat er een dikke siroop die uiteindelijk wordt gekristalliseerd tot kleine korreltjes.  

 

Carobe poeder

Carobe poeder staat ook wel bekend als johannesbroodpoeder. Het is een aromatisch poeder dat wordt verkregen uit de gemalen peulen van de johannesbroodboom. Carobe poeder heeft een rijke, chocolade-achtige smaak en wordt vaak gebruikt als alternatief voor cacao poeder. Het heeft een natuurlijke zoete smaak en een milde nootachtige ondertoon. Carobe poeder bevat van nature geen cafeïne en theobromine.