Wei proteïne poeder

Wei proteïne poeder

Wei proteïne (whey) is de bekendste proteïnebron. Wei proteïne wordt snel en effectief opgenomen in het lichaam en daarom is wei proteïne poeder een goede manier om je eiwitinname te verhogen. Wij verkopen wei isolaat en wei concentraat poeder in diverse smaken.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Wei Proteïne poeder 80% - Naturel - 450 g
  Biologische Wei Proteïne poeder 80% - Naturel - 450 g
  € 29,95
 2. Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Vanille - 450 g
  Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Vanille - 450 g
  € 29,95
 3. Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Cacao - 450 g
  Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Cacao - 450 g
  € 29,95
 4. Sport Wei Proteïne poeder 78% - Vanille - 450 g
  Sport Wei Proteïne poeder 78% - Vanille - 450 g
  € 18,95
 5. Sport Wei Proteïne poeder 80% - Naturel - 450 g
  Sport Wei Proteïne poeder 80% - Naturel - 450 g
  € 18,95
 6. Biologische Sport Wei Proteïne Blend 63% - Vanille - 450 g
  Biologische Sport Wei Proteïne Blend 63% - Vanille - 450 g
  € 29,95
 7. Wei Proteïne poeder - Isolaat 93% - 500 g
  Wei Proteïne poeder - Isolaat 93% - 500 g
  € 29,95
 8. Clear Whey poeder - Naturel - 400 gram
  Clear Whey poeder - Naturel - 400 gram
  Speciale prijs € 23,96 Normale prijs € 29,95

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Wei proteïne poeder

Wat is wei proteïne?

De meest bekende en meest gebruikte proteïnebron onder de eiwitsupplementen is wei proteïne (whey proteïne). Wei proteïne is één van de twee proteïnen die je terugvindt in melk. De andere vorm van proteïne uit melk is caseïne. Dankzij de hoge biologische beschikbaarheid van wei proteïnen worden deze snel en effectief opgenomen in het lichaam. Caseïne wordt minder snel opgenomen en wordt daarom ook wel ‘langzame proteïne’ genoemd. Voor mensen die een gemakkelijke, snelle bron van eiwitten zoeken kan wei proteïne een goede optie zijn.  

Wat is het verschil tussen wei isolaat en wei concentraat?

Als je kiest voor een wei proteïne, dan heb je de keuze tussen een wei isolaat en wei concentraat. Wei isolaat is de puurste vorm van wei proteïne. Wei isolaat bestaat voor meer dan 90% uit eiwitten en wordt makkelijk opgenomen door het lichaam. Het is een verder bewerkte variant van wei proteïne dan wei concentraat. Wei isolaat is dan ook een goede manier om eiwitten binnen te krijgen.  
Wei concentraat is de meest gebruikte vorm van wei proteïne. Wei concentraat bevat een eiwitgehalte tot 80%. Naast eiwit bestaat wei concentraat ook uit koolhydraten, lactose en vet. Dit geeft wei concentraat een rijkere smaak dan wei isolaat en zorgt ervoor dat het goed mengt.  

Wat zijn de voordelen van wei proteïne?

Wei proteïne zijn een goede bron van eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, ondersteunen snel herstel van de spieren na training of sport en eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa.  

Wei proteïne poeder kopen?

Wij verkopen wei proteïne in verschillende varianten en smaken. Kies bijvoorbeeld voor biologisch wei proteïne concentraat in aardbeien - of vanillesmaak, wei isolaat of wei proteïne poeder uit onze sportlijn.