Wei proteïne poeder

Wei proteïne (whey) is de bekendste proteïnebron. Wei proteïne wordt snel en effectief opgenomen in het lichaam en daarom is wei proteïne poeder een goede manier om je eiwitinname te verhogen. Wij verkopen wei isolaat en wei concentraat poeder in diverse smaken.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Wei proteïne poeder

 

Wat is wei proteïne?

De meest bekende en meest gebruikte proteïnebron onder de eiwitsupplementen is wei proteïne (whey proteïne). Wei proteïne is één van de twee proteïnen die je terugvindt in melk. De andere vorm van proteïne uit melk is caseïne. Dankzij de hoge biologische beschikbaarheid van wei proteïnen worden deze snel en effectief opgenomen in het lichaam. Caseïne wordt minder snel opgenomen en wordt daarom ook wel ‘langzame proteïne’ genoemd. Voor mensen die een gemakkelijke, snelle bron van eiwitten zoeken kan wei proteïne een goede optie zijn. 

 

Wat is het verschil tussen wei isolaat en wei concentraat?

Als je kiest voor een wei proteïne, dan heb je de keuze tussen een wei isolaat en wei concentraat. Wei isolaat is de puurste vorm van wei proteïne. Wei isolaat bestaat voor meer dan 90% uit eiwitten en wordt makkelijk opgenomen door het lichaam. Het is een verder bewerkte variant van wei proteïne dan wei concentraat.

Wei concentraat is de meest gebruikte vorm van wei proteïne. Wei concentraat bevat een eiwit gehalte tot 80%. Naast eiwit bestaat wei concentraat ook uit koolhydraten, lactose en vet. Dit geeft wei concentraat een rijkere smaak dan wei isolaat en zorgt ervoor dat het goed mengt. 

 

Wei proteïne poeder kopen?

Wij verkopen wei proteïne in verschillende varianten en smaken. Kies bijvoorbeeld voor biologisch wei proteïne concentraat in aardbeien - of vanillesmaak, wei isolaat of wei proteïne poeder uit onze sportlijn.