MCT

MCT

MCT vetten zijn middellange keten vetzuren die worden gewonnen uit kokosolie. MCT vetten worden makkelijk opgenomen door het lichaam en zijn snel beschikbaar als voedingsstoffen. De snel opneembare MCT vetten zijn goed te gebruiken als energie tijdens het sporten en passen goed binnen het keto dieet. Onze MCT producten bestaan uit diverse varianten MCT olie en MCT poeder.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan MCT poeder - 330 g
  Vegan MCT poeder - 330 g
  € 24,95
 2. Biologische MCT Olie Blend - C8 & C10 - 500 ml
  Biologische MCT Olie Blend - C8 & C10 - 500 ml
  € 19,95
 3. MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur
  MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur
  Vanaf € 12,95
 4. MCT Olie Blend - C8 & C10
  MCT Olie Blend - C8 & C10
  Vanaf € 12,95
 5. MCT poeder
  MCT poeder
  Vanaf € 14,95
 6. Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  € 18,95

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over MCT

 

Wat zijn MCT vetzuren?

MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (middellange keten vetzuren). Naast middellange keten vetzuren bestaan er ook korte keten vetzuren, die het lichaam zelf aanmaakt, en lange keten vetzuren, die voorkomen in veel vetrijke voeding. De MCT vetzuren zijn C8 (Caprylzuur), C10 (Caprinezuur) en C12 (Laurinezuur).

 

Wat is MCT olie?

Voor het maken van MCT olie wordt kokosolie gebruikt, aangezien kokosolie de rijkste bron is van MCT vetzuren. Uit kokosolie wordt middels een proces van verhitting het langste keten vetzuur (laurinezuur) verwijderd. Hierdoor ontstaat MCT olie, wat in tegenstelling tot kokosolie vloeibaar is bij kamertemperatuur.

 

Wat is MCT poeder?

MCT poeder wordt vervaardigd uit MCT olie met een proces dat sproeidrogen wordt genoemd. MCT olie wordt gebonden aan een vezelachtig poeder, waardoor de vloeibare MCT’s worden omgezet in een vaste poedervorm. Het voordeel van MCT poeder is dat het gemakkelijk te mengen is in smoothies, warme dranken en bakrecepten. MCT poeder heeft een licht zoete, melkachtige smaak. 

 

Wat zijn de voordelen van MCT olie?

Waar lange keten vetzuren eerst moeten worden verteerd en dan opgenomen worden door de darmen, gaan MCT’s direct door het lymfesysteem naar organen zoals de lever. De vetten zijn dus snel beschikbaar als voedingsstoffen. MCT’s worden door het lichaam omgezet in moleculen die ketonen genoemd worden. Bij het Keto dieet spelen deze ketonen een belangrijke rol.

Ook voor sporters zijn deze snel opneembare MCT vetten voordelig als voedingsstoffen bij de workout.