MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur

MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur

Vanaf € 12,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

MCT olie C8

Caprylzuur (C8) is één van de MCT vetzuren. MCT staat voor Medium-Chain. Triglyceride en is een type vetzuur en medium-Chain betekent dat de vetzuren een middellange keten hebben. Mattisson C8 MCT olie is gemaakt van 100% kokosolie en bevat 99% Caprylzuur. Je kunt MCT olie gebruiken ter vervanging van andere oliën en vetten. MCT olie heeft een neutrale smaak en is geschikt voor koud en warm gebruik.

Wat zijn de voordelen van MCT olie?

Waar lange keten vetzuren eerst moeten worden verteerd en dan opgenomen worden door de darmen, gaan middellange keten vetzuren (MCT vetzuren) direct door het lymfesysteem naar organen zoals de lever. De vetten zijn dus snel beschikbaar als voedingsstoffen. 

MCT’s worden door het lichaam omgezet in moleculen die ketonen genoemd worden. Bij het Keto dieet spelen deze ketonen (en dus de vetten waar ze uitkomen) een belangrijke rol.

Ook voor sporters zijn deze snel opneembare MCT vetten voordelig als voedingsstoffen bij de workout.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. MCT olie bij het koken, bakken en braden maximaal verhitten tot 177 graden Celsius. Eventueel bezinksel is normaal. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

 

Ingrediënten

Meer informatie
Productkenmerk Vegan
ingrediënten 100% MCT Olie uit koskosolie.
voedingswaarde per 100 g
energie 3760 kJ / 900 kcal
vet 100 g
vet waarvan verzadigd 100 g
koolhydraten 0 g
eiwitten 0 g
zout 0 g
caprinezuur (C10) 1 g
caprylzuur (C8) 99 g