MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur
Beschrijving
Wat is MCT-olie C8?
Caprylzuur, aangeduid als C8, vormt een van de Medium-Chain Triglyceride (MCT) vetzuren. MCT staat voor vetzuren met een middellange keten. De Mattisson C8 MCT-olie wordt vervaardigd uit 100% kokosolie en bevat maar liefst 99% Caprylzuur. Deze MCT-olie kan dienen als een alternatief voor andere oliën en vetten in je dieet. Het bijzondere van MCT-olie is dat deze een neutrale smaak heeft en zowel geschikt is voor koude als warme toepassingen.
Wat zijn de voordelen van MCT-olie?
Waar lange ketenvetzuren eerst via het lymfesysteem gaan voordat ze worden opgenomen, worden middellange keten vetzuren (MCT vetten) direct via de darmen opgenomen in het bloed. MCT vetten zijn dus sneller beschikbaar als voedingsstoffen dan lange ketenvetzuren. Deze energie kan snel gebruikt worden door het lichaam. MCT’s worden door het lichaam omgezet in moleculen die ketonen genoemd worden. Bij het Keto dieet spelen deze ketonen (en dus de vetten waar ze uitkomen) een belangrijke rol. Ook voor sporters zijn deze snel opneembare MCT vetten voordelig als voedingsstoffen bij de workout.
Hoeveel MCT-olie mag je per dag?
De aanbevolen hoeveelheid MCT-olie kan variëren op basis van individuele behoeften. Het is verstandig om met een bescheiden dosis MCT-olie te beginnen, bijvoorbeeld met 1 eetlepel per dag, om te evalueren hoe jouw lichaam erop reageert. MCT-olie kan zowel verhit als onverwarmd worden gebruikt. Als je merkt dat je lichaam positief reageert, kun je overwegen de dosis te verhogen naar ergens tussen 1 tot 3 eetlepels per dag.
Hoe gebruik je MCT-olie?
Het gebruik van MCT-olie kan op verschillende manieren, afhankelijk van je voorkeur en doelen. Hier zijn enkele gebruikelijke manieren om MCT-olie te gebruiken:
- Mengen met dranken: Voeg een eetlepel MCT-olie toe aan je koffie, thee, smoothie of shake. MCT-olie heeft een neutrale smaak en kan gemakkelijk worden gemengd in warme of koude dranken.
- Saladedressing: Gebruik MCT-olie als basis voor je saladedressing. Het kan een smaakloze en gezonde optie zijn voor het verrijken van je salades.
- Koken en bakken: MCT-olie heeft een hoog rookpunt, wat betekent dat het geschikt is om mee te koken en bakken. Je kunt het gebruiken als vervanging voor andere oliën in recepten voor sauteren, bakken en braden.
- Directe inname: Sommige mensen nemen MCT-olie rechtstreeks in, bijvoorbeeld door een theelepel of eetlepel olie onder de tong te laten smelten.
- Als toevoeging aan voedsel: Je kunt MCT-olie toevoegen aan soepen, puree, pap, en andere gerechten om de voedingswaarde te verhogen.
Aanbevolen gebruik
Gebruik en bewaren
MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. MCT olie bij het koken, bakken en braden maximaal verhitten tot 177 graden Celsius. Eventueel bezinksel is normaal.
Koel, droog en gesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Ingrediënten
ingrediënten | 100% MCT Olie uit koskosolie. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 3760 kJ / 900 kcal |
vet | 100 g |
vet waarvan verzadigd | 100 g |
koolhydraten | 0 g |
eiwitten | 0 g |
zout | 0 g |
caprinezuur (C10) | 1 g |
caprylzuur (C8) | 99 g |
Specificaties
Productkenmerk | Vegan |
---|---|
SKU | mctoliec8configurabel |
allergenen | Allergenen vrij |