Plantaardig proteïne poeder

Plantaardig proteïne poeder

Als je vegetarisch of veganistisch eet of een lactose-intolerantie hebt kan het een uitdaging zijn om aan voldoende eiwitten te komen. Een plantaardig proteïne supplement is dan een goede keuze om je proteïne inname te verhogen. Mattisson heeft een uitgebreid assortiment aan plantaardige proteïne poeders.

 

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Plantaardig proteïne poeder

 

Wat zijn plantaardige proteïnen?

Hoewel vooral vlees, vis en zuivelproducten rijk zijn aan proteïne, zijn er ook veel plantaardige proteïne bronnen. Voorbeelden van plantaardige proteïne bronnen zijn peulvruchten, noten en granen. Voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet en mensen met een lactose-intolerantie kan het een uitdaging zijn om genoeg proteïne binnen te krijgen uit voeding. Gelukkig is er tegenwoordig een groot aanbod van veganistische proteïne supplementen om eenvoudig aan de dagelijkse proteïne behoefte te komen.

 

Kwaliteit van plantaardige proteïne

Over het algemeen is de kwaliteit van plantaardige proteïnen lager dan die van dierlijke proteïnen. Dit komt doordat plantaardige proteïnen niet altijd alle essentiële aminozuren bevatten of niet in de juiste verhouding. Ook worden plantaardige proteïnen niet zo makkelijk door het lichaam opgenomen als dierlijke proteïnen. Dit betekent niet dat plantaardige proteïnen minder goed voor je zijn, je hebt er alleen iets meer van nodig. Om aan alle essentiële aminozuren te komen, kun je verschillende plantaardige proteïne bronnen met elkaar combineren.

 

Plantaardig proteïnepoeder

Als je veganistisch eet of een lactose-intolerantie hebt, is een proteïne shake op basis van plantaardige proteïne poeder een eenvoudige manier om aan voldoende proteïnen te komen. Je kunt plantaardig proteïnepoeder ook toevoegen aan pannenkoeken, havermout of (plantaardige) yoghurt. Wij verkopen plantaardige proteïnen van verschillende proteïne bronnen. Soja proteïne en erwten proteïne zijn voorbeelden van plantaardige proteïnen die alle essentiële aminozuren bevatten. Je kunt ook kiezen voor een plantaardige proteïne blend om aan alle aminozuren te komen.

 

Plantaardig proteïnepoeder kopen?

Mattisson heeft een zeer ruim aanbod aan plantaardige proteïne poeders. Kies bijvoorbeeld voor amandel proteïne, erwten proteïne, hennep proteïne of soja proteïne in naturel smaak of vanillesmaak. We hebben ook een vegan proteïne blend in ons assortiment.