Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zijn essentieel voor het functioneren van het lichaam. Het is belangrijk om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. In ons assortiment vind je L-Glutamine poeder, L-Lysine+ capsules en L-Tryptofaan capsules.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. L-Glutamine Aminozuur poeder - 250 g
  L-Glutamine Aminozuur poeder - 250 g
  € 18,95
 2. L-Tryptofaan 500mg - 60 capsules
  L-Tryptofaan 500mg - 60 capsules
  € 21,95
 3. L-Lysine+ met vitamine C - 90 capsules
  L-Lysine+ met vitamine C - 90 capsules
  € 14,95
 4. Vegan N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg - 60 capsules
  Vegan N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg - 60 capsules
  € 18,95
 5. Vegan Liposomaal Glutathion - 60 capsules
  Vegan Liposomaal Glutathion - 60 capsules
  € 44,95
 6. Vegan BCAA - 120 capsules
  Vegan BCAA - 120 capsules
  € 26,95
 7. Vegan BCAA - 250 gram
  Vegan BCAA - 250 gram
  € 24,95
 8. L-Glutamine 500mg - 90 capsules
  L-Glutamine 500mg - 90 capsules
  € 14,95
 9. L-Leucine 500 mg - 60 capsules
  L-Leucine 500 mg - 60 capsules
  € 18,95
 10. L-Arginine 500 mg - 60 capsules
  L-Arginine 500 mg - 60 capsules
  € 16,95

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Aminozuren

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Aminozuren worden onderverdeeld in niet-essentiële en essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken, maar de essentiële aminozuren moeten we binnenkrijgen via voeding. 

 

Waarom zijn aminozuren belangrijk?

Aminozuren zijn nodig voor het functioneren van het lichaam. Aminozuren zijn daarnaast, net als eiwitten, van belang voor het herstel en de opbouw van spiermassa. Als je veel sport is het daarom extra belangrijk om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. 

 

Waarom kiezen voor een supplement met aminozuren?

Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen niet eet kan een eiwittekort ontstaan en is de kans aanwezig dat je te weinig essentiële aminozuren binnenkrijgt. Je kunt specifiek je eiwitinname verhogen of kiezen voor aminozuren als supplement. Aminozuur supplementen worden ook vaak door sporters gebruikt om de sportprestaties te verbeteren. 

 

L-glutamine

L-glutamine is een aminozuur, een van de bouwstenen van eiwitten en komt van nature voor in het menselijk lichaam. L-glutamine komt vooral voor in het bloed en in de spieren. L-glutamine is van nature te vinden in voeding, zoals vlees, zuivelproducten, groenten en peulvruchten.  

 

L-tryptofaan

L-tryptofaan is een essentieel aminozuur dat van nature voorkomt in voedingsmiddelen en een belangrijke rol speelt in het lichaam. Het lichaam kan l-tryptofaan niet zelf aanmaken en moet dus uit voeding worden verkregen. Het aminozuur is een voorloper van serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij slaap en eetlust. Ook kan l-tryptofaan worden omgezet in melatonine. Het komt voor in eiwitrijk voedsel, zoals vlees, gevogelte, zuivelproducten en eieren.  

 

BCAA

BCAA’s staan voor vertakte-keten aminozuren. Dit is een groep van 3 essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren worden vertakt genoemd vanwege hun chemische structuur. BCAA’s worden vaak gebruikt als voedingssupplement, vooral door mensen die actief zijn in krachttraining of duursporten.  

 

Aminozuren kopen?

Wij hebben verschillende aminozuren in ons assortiment. Je kunt bij ons terecht voor L-Glutamine poeder en capsules, L-Lysine+ capsules, L-Tryptofaan capsules en BCAA poeder en capsules.