Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zijn essentieel voor het functioneren van het lichaam. Het is belangrijk om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. In ons assortiment vind je L-Glutamine poeder, L-Lysine+ capsules en L-Tryptofaan capsules.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Aminozuren

 

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Aminozuren worden onderverdeeld in niet-essentiële en essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken, maar de essentiële aminozuren moeten we binnenkrijgen via voeding. 

 

Waarom zijn aminozuren belangrijk?

Aminozuren zijn nodig voor het functioneren van het lichaam. Aminozuren zijn daarnaast, net als eiwitten, van belang voor het herstel en de opbouw van spiermassa. Als je veel sport is het daarom extra belangrijk om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen.

 

Waarom kiezen voor een supplement met aminozuren?

Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen niet eet kan een eiwittekort ontstaan en is de kans aanwezig dat je te weinig essentiële aminozuren binnenkrijgt. Je kunt specifiek je eiwitinname verhogen of kiezen voor aminozuren als supplement. Aminozuur supplementen worden ook vaak door sporters gebruikt om de sportprestaties te verbeteren. 

 

Aminozuren kopen?

Wij hebben verschillende aminozuren in ons assortiment. Je kunt bij ons terecht voor L-Glutamine poeder, L-Lysine+ capsules en L-Tryptofaan capsules.