20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Vegan N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg - 60 capsules

Vegan N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg - 60 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 16,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is N-acetyl-L-cysteïne?

N-acetyl-L-cysteïne (NAC) is een goed opneembare vorm van het aminozuur cysteïne. Cysteïne is de belangrijkste voorloperstof van glutathion en het wordt gebruikt voor de productie van lichaamseiwitten. NAC is goed opneembaar door de binding aan het molecuul Acetyl. 

Semi-essentieel aminozuur

Cysteïne is een semi-essentieel aminozuur. In de regel vormt ons lichaam cysteïne uit methionine, maar dit omzettingsproces gaat niet altijd goed. Ook kan door factoren als dieet, snelle groei, fanatiek sporten of operatie cysteïne een essentieel aminozuur worden. Het lichaam produceert dan zelf niet meer genoeg van dit aminozuur om in onze lichaamsbehoefte te voorzien. Om jezelf in dergelijke omstandigheden te verzekeren van genoeg cysteïne kan suppletie met NAC een uitkomst zijn.

Goed opneembaar 

Acetyl is een molecuuldeel, dus de acetylgroep is op zichzelf geen molecuul. De koppeling van acetyl met cysteïne zorgt voor een zeer efficiënte passage door het celmembraan. Acetyl is een vetachtige verbinding en kan hierdoor in zijn geheel worden opgenomen in de darmen. Ook beschermt de acetylbinding tegen oxidatie, wat zorgt voor een snelle verspreiding in de cel en een snelle splitsing van de binding door enzymen. N-acetyl-L-cysteïne wordt hierdoor beter opgenomen dan normale cysteïne.

Glutathion

Glutathion is een tripeptide (verbinding van 3 aminozuren) die door het lichaam wordt aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Glutathion wordt in relatief hoge concentraties aangetroffen in de lichaamscellen van alle levende organismen. Onder normale omstandigheden wordt glutathion naar behoefte door het lichaam geproduceerd, maar bij stijgende leeftijd en bij grotere oxidatieve belasting kan de eigen productie tekortschieten.

Er is in het lichaam grote behoefte aan glutathion en het wordt snel verbruikt in tijden van ziekte, stress, lichamelijke inspanning en vermoeidheid. Ook straling, roken, medicijngebruik, (top)sport, chemische vervuiling en zware metalen kunnen leiden tot glutathiondepletie. 

De glutathionstatus van een cel is een belangrijke indicator van de celfunctie en de levensvatbaarheid van de cel. Wanneer voortdurende oxidatieve stress de glutathionvoorraden uitput, kunnen de antioxidatieve beschermingsmechanismen tekortschieten, wat weefselschade tot gevolg kan hebben.

Wat zijn de voordelen van NAC?

NAC kan de symptomen van luchtwegaandoeningen verminderen doordat het een slijmoplossende en antioxidatieve werking heeft. Slijm in de luchtwegen kan hierdoor loskomen. NAC wordt daarnaast door sporters gebruikt voor het uithoudingsvermogen, mede door de antioxidantenactiviteit in het spierweefsel. In de lever kan NAC helpen te beschermen tegen de toxische effecten van stoffen als zware metalen en medicijnen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 1 - 2 capsules een half uur voor de maaltijd innemen met een glas water. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Veiligheid

Een voedingssupplement mag een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze niet vervangen.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenN-Acetyl-L-Cysteïne, HMPC capsule (huls), Rijst extract (anti-klontermiddel).
voedingswaarde percapsule
N-Acetyl-L-Cysteïne600 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud60 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720289191641
SKUMT2807

Reviews