Zouten

Zout is een smaakmaker die we bijna allemaal wel gebruiken bij het koken. De meest bekende soort zout is keukenzout, maar er zijn ook nog veel andere soorten, waaronder keltisch zeezout en himalayazout. Neem een kijkje in ons assortiment zouten. 

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Zouten

 

Geraffineerd zout

Keukenzout is fabrieksmatig bewerkt en wordt aan veel producten toegevoegd. Keukenzout bestaat enkel uit natrium- en chloride deeltjes. Mineralen en andere spoorelementen worden eruit gehaald. Het zout dat we normaalgesproken in de supermarkt kopen is dus geraffineerd zout. Er bestaan ook zoutsoorten die ongeraffineerd zijn, zoals Keltisch zeezout en Himalayazout. 

 

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout (celtic sea salt) komt uit de Guérande streek in Frankrijk waar het volgens een eeuwenoude methode wordt gewonnen. Keltisch zeezout heeft en grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende kleimineralen. Keltisch zeezout is dan ook een zeer mineraalrijke zoutsoort. Keltisch zeezout is ongeraffineerd en heeft een relatief laag natriumgehalte. 

 

Himalayazout

Himalayazout is roze van kleur en wordt gewonnen uit zoutmijnen in het Himalayagebied in Pakistan. Himalayazout is een landzout dat op natuurlijke wijze is ontstaan. Himalayazout is ongeraffineerd en bron van verschillende mineralen. 

 

Zout kopen?

Wij verkopen verschillende zoutsoorten die ideaal zijn als vervanging van keukenzout. Kies voor keltisch zeezout, himalayazout of de algen mix. Onze zouten zijn verkrijgbaar in fijne en grove korrels, in een strooibus of een navulzak.