Keltisch Zeezout fijn - Celtic Seasalt - Strooibus 125 g

Keltisch Zeezout fijn - Celtic Seasalt - Strooibus 125 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 7,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout (Celtic seasalt) wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7%. Dit maakt Keltisch zout zachter en vriendelijker dan andere zouten. 

Mineralen

Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende kleimineralen. Keltisch zeezout is daardoor mineralenrijker dan andere vormen van zout. De mineralen blijven behouden omdat het zout niet gewassen wordt. De klei moerassen zorgen ervoor dat het zout op een natuurlijke manier gezuiverd wordt en daardoor vervuilingsvrij is.

Het voordeel van ‘natuurlijk’ ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij ‘gewoon’ tafelzout omdat de smaak veel uitgesprokener is.

Fleur de sel

Fleur de sel is de bovenste, zeer dunne laag van de bassins waarin ook het grove Keltisch zeezout wordt gewonnen. Fleur de sel zout heeft geen contact gemaakt met de kleibodem en is daarom een stuk witter van kleur dan het grove Keltisch zeezout. Fleur de sel is net als grof Keltisch zeezout rijk aan mineralen. Daarnaast is het iets natrium rijker dan grof Keltisch zeezout.

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Droog bewaren.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten100% Natuurlijk Keltisch Zeezout. % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
voedingswaarde per100 g, RI*
zout80 g
calcium0.2 g, 25%
chloride54 g, 6750%
magnesium0.8 g, 213%
natrium32 g
sulfaat0.7 g

Specificaties

Meer informatie
inhoud125 g
ProductkenmerkVegan
EAN-code8717677963249
SKUMT2046
land van herkomstFrankrijk

Reviews