Keltisch Zeezout fijn - Strooibus 125 g

Keltisch Zeezout fijn - Strooibus 125 g

€ 6,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Celtic sea salt?

Celtic sea salt komt van oorsprong uit de Guerande streek in Bretagne Frankrijk. Daar wordt het gewonnen middels een 2000 jaar oude methode. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7 %. Daarmee is Keltisch zout zachter en vriendelijker dan alle andere zouten die verkrijgbaar zijn. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende klei mineralen. Hierdoor wordt het Keltisch zeezout dus ook mineralenrijker dan andere vormen van zout. Doordat het zout niet gewassen wordt blijven alle mineralen behouden. De klei moerassen zorgen er daarnaast voor dat het zout op een natuurlijke manier gezuiverd worden en daardoor dus vervuilingsvrij is.

Het voordeel van ‘natuurlijk’ ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij ‘gewoon’ tafelzout omdat de smaak veel uitgesprokener is.

Fleur de sel

Celtic sea salt fleur de sel uit de Guérande is toch net wat ander zout dan het grove Keltisch zeezout. Fleur de sel is een unieker product omdat het de bovenste, zeer dunne laag is van de bassins waarin ook het grove Keltisch zeezout wordt gewonnen. Fleur de sel zout heeft geen contact gemaakt met de kleibodem en is daarom een stuk witter van kleur dan het grove Keltisch zeezout. Fleur de sel is eveneens als gewoon Keltisch zeezout rijk aan mineralen. Daarnaast is het iets natrium rijker dan grof Keltisch zeezout.

Geschikt om sole van te maken

Sole is een mineralenrijke rijke drank van Keltisch zeezout en water. En wordt veel gedronken om mineralen tekorten, die bijvoorbeeld voorkomen bij fanatiek sporten of na een saunagang, aan te vullen. Tijdens heftige transpiratie verliest het lichaam namelijk veel mineralen en het is belangrijk om deze mineralen ook weer aan te vullen. Hier is Sole dus ideaal voor.

Sole maak je door water te koken, dit water laat je vervolgens afkoelen. Vervolgens vul je een steriel glazen potje met 1/3 keltisch zeezout en 2/3 van het afgekoelde water. Daarna sluit je het potje, schud je het goed en wanneer het zout wat op de bodem blijft liggen is het goed. En is het water verzadigd qua opname van mineralen. 

 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Droog bewaren.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 125 g
land van herkomst Frankrijk
ingrediënten 100% Natuurlijk Keltisch Zeezout.
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
voedingswaarde per 100 g
zout 80 g
calcium 0.2 g
chloride 54 g
ijzer 0.8 g
kalium 0.22 g
magnesium 0.8 g
sulfaat 0.7 g
zink 0.3 g