Elektrolyten

Elektrolyten

In een tijdperk van actieve levensstijlen, intensieve workouts en hectische dagelijkse routines is het handhaven van een evenwichtige hydratatie van vitaal belang voor zowel onze algehele gezondheid als prestaties. Elektrolyten spelen hierbij een cruciale rol, en steeds meer mensen ervaren de voordelen van elektrolytenpoeder als een effectieve methode om hun lichaam te ondersteunen. 

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Elektrolyten Poeder Lemon - Electrolytes - 300g
  Elektrolyten Poeder Lemon - Electrolytes - 300g
  Speciale prijs € 21,56 Normale prijs € 26,95
 2. Elektrolyten Poeder Forest Fruit - Electrolytes - 300g
  Elektrolyten Poeder Forest Fruit - Electrolytes - 300g
  Speciale prijs € 21,56 Normale prijs € 26,95
 3. Elektrolyten Poeder Peach - Electrolytes - 300g
  Elektrolyten Poeder Peach - Electrolytes - 300g
  Speciale prijs € 21,56 Normale prijs € 26,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Elektrolyten


Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten zijn geladen deeltjes van een molecuul die elektrische stroom kunnen geleiden in waterige oplossingen, zoals lichaamsvloeistoffen. Deze deeltjes worden ook wel ionen genoemd. Elektrolyten spelen een cruciale rol in verschillende fysiologische processen en zijn essentieel voor het handhaven van de normale functies van het menselijk lichaam. De belangrijkste elektrolyten zijn: magnesium, natrium, kalium, calcium, chloor en fosfor.  


Waar zitten elektrolyten in?

Elektrolyten zijn essentiële mineralen en komen in verschillende voedingsmiddelen voor. Zo komt magnesium voor in noten, groene bladgroenten, zaden, vis en volle granen. Natrium zit oorspronkelijk in zout. Calcium zit in zuivelproducten, groene bladgroenten, amandelen en bepaalde vissen. Chloor komt voor in tafelzout. In zuivelproducten, vlees en gevogelte, vis, noten en zaden zit fosfor. Kalium zit in bananen, meloenen, tomaten, aardappelen en spinazie.


Wat doen elektrolyten in je lichaam?

Elektrolyten hebben verschillende functies in het lichaam. Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding. Calcium heeft een gunstige invloed op de hartspier en draagt bij aan een normale celdeling. Fosfor draagt bij tot de normale werking van celmembranen en bevordert de energiestofwisseling.  


Wat zijn symptomen van een tekort aan elektrolyten?

Er kan in sommige gevallen een tekort aan elektrolyten ontstaan. Enkele symptomen van een tekort aan elektrolyten kunnen zijn: vermoeidheid, spierkrampen, duizeligheid, spijsverteringsproblemen, misselijkheid en braken. Deze symptomen kunnen echter ook andere oorzaken hebben, dus neem bij twijfel altijd eerst contact op met een arts.


Hoe krijg ik een tekort aan elektrolyten?

Een tekort aan elektrolyten kan komen door zweten of andere manieren van vochtverlies. Elektrolyten komen als het goed is voldoende binnen via een gevarieerd dieet. Door zweten verlies je veel vocht, maar dus ook elektrolyten. Voor sporters is het dus meer van belang om goed te letten op hun elektrolytenbalans en deze elektrolyten aan te vullen. Verder komt een tekort aan elektrolyten vrij weinig voor.  


Hoe gebruik ik elektrolyten?

Het gebruik van elektrolyten poeder is erg gemakkelijk. Vaak komt het voor in een poeder- of capsulevorm. De capsules zijn in te nemen met water of sap. Het poeder kan je gemakkelijk mengen met een groot glas water. Ook kan je elektrolyten poeder tijdens het sporten bijvoorbeeld in je bidon doen. Bekijk voor gebruik altijd eerst de aanbevolen dosering.  


Hoeveel elektrolyten per dag?

De hoeveelheid elektrolyten verschilt per mineraal en supplement. Bekijk daarom voor gebruik altijd goed het etiket en de gebruiksaanwijzing.  


Elektrolyten kopen?

Ben je geïnteresseerd in het product elektrolyten? Neem dan snel een kijkje op de productpagina van ons elektrolyten poeder lemon, Forest fruit en Peach