Multivitamine

Een multivitamine is een voedingssupplement dat meerdere vitamines bevat, vaak in hogere doseringen dan in de voeding worden aangetroffen. Het doel van een multivitamine is om de inname van essentiële voedingsstoffen aan te vullen, die mogelijk niet voldoende worden geconsumeerd via de voeding. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen die bepaalde voedingsstoffen missen in hun dieet, zoals veganisten of vegetariërs, of voor mensen met een beperkt dieet door medische aandoeningen.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Multi Vrouw - 60 capsules
  Vegan Multi Vrouw - 60 capsules
  € 26,95
 2. Vegan Multi 50+ - 60 capsules
  Vegan Multi 50+ - 60 capsules
  € 29,95
 3. Vegan Multi Zwanger/Mama - 60 capsules
  Vegan Multi Zwanger/Mama - 60 capsules
  € 24,95
 4. Vegan Multi Man - 60 capsules
  Vegan Multi Man - 60 capsules
  € 26,95
 5. Liposomaal Multivitamine - 30 capsules
  Liposomaal Multivitamine - 30 capsules
  € 24,95

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Multivitamine

Wat is een multivitaminen?

Een multivitaminen is een supplement dat bedoeld is als aanvulling op je dagelijkse voeding. Doorgaans bevat een multivitaminen alle 13 vitaminen: vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, Biotine (B8), foliumzuur (B11), B12, C, D, E en K. We hebben al deze vitamines dagelijks nodig om te kunnen functioneren en de gezondheid op peil te houden.   
Multivitamine supplementen bevatten een relevante dosering voedingsstoffen. Dit betekent meestal dat de dosering van de nutriënten hoger is dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De ADH is vastgesteld op de dosering waarbij een gebrekziekte wordt voorkomen. 

 

Wat zijn voordelen van een multivitaminen?

Als je niet altijd alle noodzakelijke vitamines uit je voeding haalt, kan een multivitaminen een goede aanvulling zijn. Multivitaminen kunnen namelijk een aantal belangrijke voedingsstoffen bevatten die ons immuunsysteem ondersteunen (zoals vitamine A, B6, B12, C en D), bijdragen aan een positieve gemoedstoestand (zoals vitamine B1, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en C), helpen om ons energieniveau op peil te houden (zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en C) en bijdragen aan een normale werking van ons zenuwstelsel (zoals vitamine B1, B2, B3, B6, B8, B12 en C). Dit zijn enkele voorbeelden van de gezondheidsvoordelen die een multivitaminen kan bieden.

 

Wat is een liposomale multivitaminen?

Liposomen zijn microscopisch kleine bolletjes met een holle kern, omgeven door een buitenste laag van fosfolipiden, dezelfde stoffen die ons celmembraan vormen. De fosfolipiden spelen een belangrijke rol in het beschermen van de stoffen binnenin tegen de afbraak door maagzuur en leverenzymen, waardoor liposomale voedingssupplementen een hoge biologische beschikbaarheid hebben en gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. 

 

Is multivitaminen goed voor je?

Multivitaminen kunnen nuttig zijn als aanvulling op een gezond en uitgebalanceerd dieet. Ze kunnen ervoor zorgen dat je voldoende van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt die je misschien niet via voeding alleen binnenkrijgt. Het kan met name nuttig zijn voor mensen met een speciaal dieet of dieetbeperkingen, zwangere vrouwen, oudere volwassenen, vegetariërs en veganisten.

Multivitaminen bevatten een combinatie van verschillende vitamines en mineralen, in verschillende hoeveelheden. Het is belangrijk om te weten dat het nemen van multivitaminen geen vervanging is voor een gezond dieet en levensstijl. Multivitaminen zijn ook geen garantie voor het voorkomen van ziekten of het verbeteren van de gezondheid. 
Bovendien kan het nemen van te veel vitamines en mineralen schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosis te respecteren en alleen supplementen te nemen onder toezicht van een arts of diëtist. 
Kortom, multivitaminen kunnen nuttig zijn als aanvulling op een gezond en uitgebalanceerd dieet, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en een gevarieerd dieet. Raadpleeg altijd een arts of diëtist voordat je besluit om supplementen te nemen.

 

Welke multivitaminen nemen tijdens zwangerschap?

Als je zwanger bent, is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om de groei en ontwikkeling van je baby te ondersteunen. Een multivitaminen kan helpen om eventuele tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen. 
Een aanbevolen multivitaminen voor zwangere vrouwen is een prenatale multivitaminen. Dit type multivitaminen bevat doorgaans hogere niveaus van foliumzuur, ijzer en calcium, die belangrijk zijn voor de gezonde ontwikkeling van de foetus. Het is ook belangrijk om te zorgen dat de multivitaminen voldoende vitamine D, vitamine B12 en omega-3-vetzuren bevat. Mattisson heeft een multivitaminen speciaal ontwikkeld voor tijdens de zwangerschap.

Het is raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van een prenatale multivitaminen eerst met je arts te spreken, zodat deze jou kan adviseren over de specifieke voedingsbehoeften die voor jou gelden tijdens de zwangerschap.

 

Wat is een goede multivitaminen voor mannen?

Er zijn veel verschillende multivitaminen op de markt die zijn ontworpen om de voedingsbehoeften van mannen te ondersteunen. Over het algemeen is het belangrijk om een multivitaminen te kiezen die de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van verschillende essentiële voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A, C, D, E, B-vitamines en mineralen zoals zink en magnesium. 
Een goede multivitaminen voor mannen kan ook extra ingrediënten bevatten die specifiek gericht zijn op de gezondheid van mannen, zoals selenium voor een gezonde prostaat, luteïne voor gezonde ogen, en aminozuren voor een gezonde spierontwikkeling en energieniveau. Mattisson heeft een multivitamine ontwikkeld speciaal naar de dagelijkse behoefte van mannen.  

 

Wat zijn goede multivitaminen voor vrouwen?

Er zijn veel verschillende multivitaminen op de markt die speciaal zijn ontworpen om de voedingsbehoeften van vrouwen te ondersteunen. Over het algemeen is het belangrijk om een multivitaminen te kiezen die de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van verschillende essentiële voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A, C, D, E, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, zink, calcium en magnesium. 
Een goede multivitaminen voor vrouwen kan ook extra ingrediënten bevatten die specifiek gericht zijn op de gezondheid van vrouwen, zoals foliumzuur voor een gezonde zwangerschap, vitamine D en calcium voor een gezonde botdichtheid, en cranberry-extract voor een gezonde urinewegen. Mattisson heeft een multivitamine in het assortiment voor vrouwen, samengesteld naar de persoonlijke behoeftes van de vrouw.  

 

Wat zijn goede multivitaminen voor kinderen?

Er zijn veel verschillende multivitaminen op de markt die speciaal zijn ontworpen om de voedingsbehoeften van kinderen te ondersteunen. Over het algemeen is het belangrijk om een multivitaminen te kiezen die de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van verschillende essentiële voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A, C, D, E, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, zink, calcium en magnesium. 
Een goede multivitaminen voor kinderen kan ook extra ingrediënten bevatten die specifiek gericht zijn op de gezondheid van kinderen, zoals DHA en EPA voor een gezonde hersenontwikkeling en immuniteit ondersteunende stoffen zoals probiotica en Echinacea. 

 

Welke multivitaminen zijn de beste?

De beste multivitamines voldoen aan een aantal verschillende eisen. Zo is de zuiverheid en kwaliteit van het supplement uiterst belangrijk. Daarnaast is de dosering en de balans tussen de verschillende voedingsstoffen van belang. Bekijk goed op het etiket welke voedingsstoffen het supplement bevat en hoeveel van elke stof. Uiteindelijk neemt iedereen supplementen voor hun eigen doeleinden. Zo zal de voorkeur bij iedereen anders zijn. Kijk van tevoren goed welke ingrediënten een supplement bevat en of deze aansluiten bij jouw specifieke doelen.  

 

Hoe gebruik je een multivitamine?

Multivitamine komen vaak voor in de vorm van capsules of tabletten. Op deze manier is het supplement gemakkelijk in te nemen tijdens een maaltijd. Neem de capsules in met een glas water of sap. Bekijk voor gebruik altijd eerst goed het etiket voor de dagelijkse hoeveelheid.  

 

Multivitamine kopen?

Ben je geïnteresseerd in een multivitaminen? Mattisson heeft de multivitaminen in een capsules vorm. Deze multivitaminen bevat onderhand vitamine A, B, C, D, E en K. Het is een vegan supplement. Daarnaast heeft Mattisson een multivitamine voor vrouwen, mannen, 50+ en voor tijdens de zwangerschap.