Vitamines voor baby & kind

Vitamines voor baby & kind

Om je baby of kind te voorzien van de juiste supplementen, ben je bij Mattisson aan het juiste adres. Vitamine D3 en Vitamine K zijn bewezen de juiste ondersteuning voor baby’s en kinderen. Bekijk ons assortiment.  

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Vitamine D3 - Baby & Kind - 10 mcg - 25ml
  Vegan Vitamine D3 - Baby & Kind - 10 mcg - 25ml
  € 13,95
 2. Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml
  Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml
  € 28,95
 3. Vegan Vitamine K - Baby - 150mcg - 10ml
  Vegan Vitamine K - Baby - 150mcg - 10ml
  € 17,49

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamines voor baby & kind

Wat is Vitamine D3?

Vitamine D3, ook wel bekend als cholecalciferol, is een vorm van vitamine D die in het lichaam wordt geproduceerd wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Het wordt ook aangetroffen in bepaalde voedingsmiddelen en kan worden gebruikt als een voedingssupplement.

 

Waar is vitamine D3 goed voor bij kinderen en baby’s?

Vitamine ondersteunt verschillende processen in het lichaam. Voor kinderen en baby’s draagt vitamine D bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten. Daarnaast helpt vitamine D het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen. Extra vitamine D kan ondersteunend zijn voor de gezondheid van je baby of kind.

 

Waar zit vitamine D3 in?

Hoewel ons lichaam vitamine D3 kan aanmaken onder invloed van zonlicht, kunnen we het ook via voeding binnenkrijgen. Onze huid reageert op de UV-B stralen van de zon door cholesterol om te zetten in vitamine D3. Het is fascinerend hoe ons lichaam zichzelf kan aanvullen met deze belangrijke voedingsstof. Maar naast de zon kunnen we ook vitamine D3 halen uit voedingsbronnen. Een populaire bron is vette vis, zoals zalm, makreel en sardines. Door regelmatig vis op het menu te zetten, kan je de vitamine D3-inname verhogen. Niet alleen dat, ook eierdooiers, lever en levertraan bevatten natuurlijk voorkomende vitamine D3. Ook in veel zuivelproducten, zoals melk, yoghurt en kaas, worden verrijkt met vitamine D3. Je kunt ook verrijkte ontbijtgranen en sommige sojaproducten vinden die bijdragen aan je dagelijkse vitamine D3-inname.

 

Hoeveel vitamine D3 mogen kinderen en baby’s?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D3 kan variëren afhankelijk van de leeftijd van het kind. Hier zijn de aanbevolen hoeveelheden volgens de Nederlandse Gezondheidsraad: 
Baby's tot 4 weken oud: Voor baby's die borstvoeding krijgen, wordt aanbevolen om dagelijks 10 microgram (mcg) vitamine D3 te geven als supplement, omdat moedermelk van nature weinig vitamine D bevat. Voor baby's die flesvoeding krijgen, is het belangrijk om te controleren of de flesvoeding al voldoende vitamine D bevat. In dat geval is extra suppletie niet nodig. 
Baby's van 4 weken tot 1 jaar oud: Voor baby's in deze leeftijdsgroep wordt aanbevolen om dagelijks 10 mcg vitamine D3 als supplement te geven, ongeacht of ze borstvoeding of flesvoeding krijgen. 
Kinderen vanaf 1 tot 4 jaar oud: Voor kinderen in deze leeftijdsgroep wordt aanbevolen om dagelijks 10 mcg vitamine D3 als supplement te geven.

 

Welke vitamine D3 kopen?

Mattisson biedt een assortiment speciaal gericht op Vitamines voor kinderen en baby's. Hierbij kan je kiezen voor de vitamine D druppels en de vitamine D en K gemixt druppels.

 

Wat is Vitamine K?

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling, botgezondheid en de regulatie van calcium in het lichaam. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine K: vitamine K1 (fyloquinon) en vitamine K2 (menaquinonen).

 

Waar is vitamine K goed voor bij kinderen en baby’s?

Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is ook van belang voor de samenstelling van de botten.  

 

Waar zit vitamine K in?

Vitamine K1 komt voornamelijk voor in groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, broccoli en peterselie. Deze groenten zijn rijk aan chlorofyl, het pigment dat verantwoordelijk is voor hun groene kleur, en bevatten daardoor vitamine K1. Andere plantaardige bronnen van vitamine K1 zijn onder meer spruitjes, sla en kool. Vitamine K2 wordt daarentegen voornamelijk aangetroffen in dierlijke producten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Een belangrijke bron van vitamine K2 is gefermenteerde sojaproducten zoals natto, een traditioneel Japans gerecht. Daarnaast is vitamine K2 te vinden in kaas, eigeel, lever, boter en orgaanvlees.

 

Hoeveel Vitamine k mogen kinderen en baby’s elke dag?

Zuigelingen tot 6 maanden: Zuigelingen krijgen meestal voldoende vitamine K binnen via borstvoeding of flesvoeding. Moedermelk bevat van nature vitamine K en zuigelingenvoeding is verrijkt met vitamine K. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om extra vitamine K-supplementen te geven aan zuigelingen, tenzij op advies van een zorgverlener.  
Zuigelingen van 6 maanden tot 1 jaar: Naarmate zuigelingen beginnen met vast voedsel, kan vitamine K rijke voeding worden geïntroduceerd. Groene bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie en broccoli, zijn goede bronnen van vitamine K. De exacte hoeveelheid vitamine K die nodig is, varieert, maar het is aan te raden om gevarieerd voedsel aan te bieden en een evenwichtige voeding te handhaven.  
Kinderen van 1 jaar en ouder: Voor kinderen van 1 jaar en ouder is de aanbevolen hoeveelheid Vitamine K als volgt:  
Kinderen van 1-3 jaar: 30 microgram per dag.  
Kinderen van 4-8 jaar: 55 microgram per dag.  
Kinderen van 9-13 jaar: 60 microgram per dag.  
Tieners van 14-18 jaar: 75 microgram per dag.

 

Welke vitamine K kopen?

Bij Mattisson bieden we een breed assortiment aan supplementen aan, zo ook vitamine K supplementen. Zo hebben we de vitamine K druppels voor baby’s, en de vitamine D3/K druppels voor baby & kind.  

 

Waarschuwing

Het is belangrijk om op te merken dat deze aanbevelingen algemene richtlijnen zijn en individuele behoeften per baby of kind kunnen variëren. Bij twijfel of specifieke gezondheidsproblemen is het raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener of diëtist.