Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml

Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 28,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Naast de essentiële voeding in de vorm van borst- of flesvoeding en de onvoorwaardelijke liefde die pasgeboren baby's ontvangen, is het van groot belang om hen extra vitamine D en K toe te dienen. Pasgeborenen hebben namelijk nog niet de mogelijkheid om deze vitaminen zelf aan te maken. Om die reden adviseert de Gezondheidsraad om baby's extra vitamine D en K te geven.

Voor borstgevoede kinderen geldt het advies om vanaf dag acht tot en met drie maanden na de geboorte dagelijks een orale dosis van 150 µg vitamine K toe te dienen. Dit is belangrijk omdat baby's bij de geboorte nog niet voldoende vitamine K hebben opgebouwd, wat een rol speelt bij de bloedstolling en de botaanmaak. Voor zowel borst- als flesgevoede kinderen wordt ook geadviseerd om dagelijks 10 mcg extra vitamine D toe te dienen tot en met de leeftijd van 4 jaar. Dit advies houdt rekening met de hoeveelheid vitamine D die via voeding wordt ingenomen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vitamine D en K?

Vitamine D en K werken als collega's samen in het lichaam en hebben een complementaire rol bij de calciumdistributie. Vitamine D bevordert de opname van calcium in de botten, terwijl vitamine K belangrijk is voor de samenstelling van de botten. Beide vitaminen spelen een cruciale rol tijdens de groei en ontwikkeling van de baby.

Vitamine D speelt ook een belangrijke rol in andere processen, zoals celdeling, weefselgroei en ontwikkeling, en het versterken van het immuunsysteem. Het draagt bij aan een gezonde botontwikkeling en kan het risico op aandoeningen zoals rachitis verminderen.

Vitamine K is eveneens van groot belang. Het speelt een rol bij de aanmaak van botten en draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Dit is essentieel om bloedingen bij pasgeborenen te voorkomen.

Vitamine D3/K1 druppels voor baby's 

Voor de toediening van de aanbevolen extra vitamine D en K kunnen druppels worden gebruikt. Een dosis van vijf druppels bevat 10 mcg vitamine D, 75 mcg vitamine K1 en 75 mcg vitamine K2. Deze druppels zijn gebaseerd op MCT-olie, wat staat voor Medium-Chain Triglycerides, een type vet dat gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Het is van groot belang om het advies van de Gezondheidsraad op te volgen en baby's de aanbevolen hoeveelheid vitamine D en K te geven, ongeacht of ze borst- of flesvoeding krijgen. Door regelmatige toediening van deze vitaminen kan de baby optimaal groeien en zich ontwikkelen. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor specifieke instructies met betrekking tot de dosering en toedieningswijze van vitamine D en K aan je baby.

Uit deze druppelaar haal je ongeveer 190 doseringen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 5 druppels onder de tong of mengen met de fles. Raadpleeg voor gebruik van een vitamine K supplement uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik met cumarinederivaten (antistollingsmiddelen). D De aanbevolen dosering niet overschrijden. 

Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenMCT Olie, Vitamine K2 (K2Vital® Delta, menequinon-7 K2), Vitamine D3 (Cholecalciferol), Vitamine K1 (Phytomenadion), D-alfa-Tocoferol (antioxidant).
voedingswaarde per5 druppels
Vitamine D310 μg/400 IE (200%)
Vitamine K175 μg (100%)
Vitamine K275 μg (100%)

Specificaties

Meer informatie
inhoud25 ml
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791841461
SKUMT2244
allergenenAllergenen vrij

Reviews