Vegan Vitamine D3 - Baby & Kind - 10 mcg - 25ml

Vegan Vitamine D3 - Baby & Kind - 10 mcg - 25ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 13,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Naast de essentiële voedingsstoffen in borst- of flesvoeding en de liefdevolle zorg die pasgeborenen ontvangen, is het van groot belang om baby's extra vitamine D toe te dienen. Dit komt doordat pasgeborenen nog niet in staat zijn om voldoende vitamine D zelf aan te maken.

Volgens het advies van de Gezondheidsraad is het daarom aan te raden om baby's tot en met de leeftijd van 4 jaar dagelijks 10 mcg extra vitamine D te geven. Het advies houdt rekening met de hoeveelheid vitamine D die via voeding wordt ingenomen.

Het belang van vitamine D3 voor baby's en kinderen

Vitamine D speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van het kind. Het is betrokken bij belangrijke processen zoals celdeling, weefselgroei en ontwikkeling, en het versterken van de weerstand. Een adequaat niveau van vitamine D kan bijdragen aan een gezonde botontwikkeling en het verminderen van het risico op aandoeningen zoals rachitis (verweking van de botten) bij zuigelingen. Voor de toediening van de aanbevolen extra vitamine D wordt vaak gebruik gemaakt van druppels. 

Mattisson vitamine D3 druppels

Vijf druppels bevatten 10 mcg vitamine D. Deze druppels zijn op basis van MCT-olie, wat staat voor Medium-Chain Triglycerides, een type vet dat gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Het is belangrijk om het advies van de Gezondheidsraad op te volgen en de aanbevolen hoeveelheid vitamine D aan baby's te geven, ongeacht of ze borstvoeding of flesvoeding krijgen. Het regelmatig toedienen van vitamine D kan bijdragen aan een optimale gezondheid en ontwikkeling van het kind. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor specifieke instructies met betrekking tot de dosering en toedieningswijze van vitamine D aan je baby.

Uit deze druppelaar haal je ongeveer 190 doseringen.

 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 5 druppels onder de tong of mengen met de fles of een glas water.

Kinderen van 0 tot 4 jaar: 5 druppels per dag (=10 mcg).

Kinderen van 5 tot en met 10 jaar: 10 druppels per dag (=20 mcg).

Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenMCT Olie, Vitamine D3 (Cholecalciferol), D-alfa-Tocoferol (antioxidant)
voedingswaarde per5 druppels

Specificaties

Meer informatie
inhoud25 ml
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791841454
SKUMT2243
allergenenAllergenen vrij

Reviews