Vitamine B12

Als je weinig of geen dierlijke producten eet, ouder bent of veel stress ervaart, loop je risico op een vitamine B12 tekort. Een vitamine B12 supplement helpt om een B12 tekort en bijbehorende klachten te voorkomen. 

Meer over Vitamine B12

 

Wat is Vitamine B12?

Vitamine B12, ook wel cobalamine, is één van de vele B vitamines. Vitamine B12 zit van nature in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en melk(producten). Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine, maar het verschil met andere wateroplosbare vitamines is dat het lichaam B12 kan opslaan als reservevoorraad. Wanneer je te weinig B12 binnenkrijgt uit voeding, zal het lichaam eerst de voorraad opmaken.

 

Waar is Vitamine B12 goed voor?

Vitamine B12 speelt een rol bij veel verschillende lichaamsprocessen. Zo draagt vitamine B12 bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, speelt het een rol in het celdelingsproces, draagt het bij tot een normale psychologische functie en helpt het bij vermoeidheid. Een tekort aan vitamine B12 kan voor uiteenlopende klachten zorgen.

 

Vitamine B12 tekort?

Er zal bij de meeste mensen niet zo snel een B12 tekort ontstaan, maar bepaalde groepen hebben hier wel een vergrote kans op. Als je een (grotendeels) plantaardig dieet volgt is er een verhoogd risico op een B12 tekort, aangezien je de vitamine onvoldoende binnenkrijgt uit voeding. Ook ouderen lopen risico op een tekort aan vitamine B12, wat meestal wordt veroorzaakt door een verminderde opname van de vitamine. Een drukke levensstijl of veel stress kunnen er daarnaast voor zorgen dat de B12 reserves sneller worden gebruikt. Voor deze groepen mensen is het aan te raden om een vitamine B12 supplement te slikken.

 

Vitamine B12 kopen?

Voor een Vitamine B12 supplement ben je bij ons aan het juiste adres. Kies voor vitamine B12 zuigtabletten 1000 microgram of 5000 microgram.