Chlorella

Chlorella is een zoetwateralg met een hoge concentratie aan chlorofyl. Chlorella is een rijke bron van vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten. Zo bevat Chlorella een grote hoeveelheid vitamine B12. In ons assortiment vind je Chlorella tabletten en Chlorella poeders.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Chlorella

Wat is Chlorella?

Chlorella (Chlorella Vulgaris) is een groene, eencellige zoetwater alg die de hoogste concentratie aan chlorofyl bevat van alle voedingsproducten. Chlorella behoort tot de familie van groenwieren, is een van de oudste levensvormen op aarde en heeft een uniek voedingsprofiel. Chlorofyl is verantwoordelijk voor de kenmerkende groene kleur van Chlorella. Chlorella is een rijke bron van diverse vitale voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten.

 

Waar is Chlorella goed voor?

Eiwitten dragen bij aan de instandhouding van sterke botten en ondersteunen snel herstel van de spieren na training. Vitamine C activeert onder andere je natuurlijke energie in het lichaam en heeft een anti-oxidatieve werking. Vitamine B helpt bij het celdelingsproces en heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid. Vitamine K ondersteunt de bloedstolling en ondersteunt de botten. IJzer draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport. Magnesium is van belang voor het gebit en helpt bij de normale eiwitsynthese. Zink is goed voor nagels en draagt bij aan een normaal geheugen.  

 

Waar komt Chlorella vandaan?

Voor consumptie geschikte Chlorella wordt gekweekt in gecontroleerde zoetwaterbassins in landen met veel zonuren. De Chlorella heeft een deels gebroken celwand, wat belangrijk is omdat ons lichaam zelf niet beschikt over het enzym dat deze celwand kan doorbreken.

 

Wat is het verschil tussen Chlorella en Spirulina?

Chlorella wordt in supplementen vaak gecombineerd met de zoutwater alg Spirulina. De twee algen hebben veel overeenkomsten: ze zijn beiden rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Het voordeel van Spirulina is dat het alle essentiële aminozuren bevat, wat voornamelijk voor sporters en veganisten voordelig is. Chlorella bevat in verhouding weer meer vitamine B12, wat het met name voor veganisten een interessante keuze maakt. Vitamine B12 ondersteunt o.a. het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

 

Hoeveel Chlorella per dag?

De aanbevolen dagelijks dosering van Chlorella kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, gezondheidstoestand en het specifieke Chlorella-product dat je gebruikt. Voor volwassenen wordt een dosering van 1 tot 3 gram per dag aanbevolen, verdeeld over verschillende porties. Voor kinderen en tieners kan de dosering lager zijn en moet worden aangepast op basis van leeftijd. Het is altijd het beste om het doseringsadvies op de verpakking te volgen.  

 

Chlorella kopen?

In de webshop van Mattisson kun je terecht voor verschillende supplementen met Chlorella. Zo kun je kiezen voor Chlorella tabletten, biologisch Chlorella poeder en Europees Chlorella poeder. Ook hebben we poeder en tabletten met zowel Chlorella als Spirulina. Bekijk het assortiment en bestel voordelig online bij Mattisson.