Europees Chlorella poeder - 125 g

Europees Chlorella poeder - 125 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Chlorella?

Chlorella is een groene, eencellige zoetwater alg die een hoge concentratie chlorofyl bevat. Chlorella is een rijke bron van diverse vitale voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren. Chlorella bezit de eigenschap om zware metalen aan zich te binden.

Waar komt Mattisson Europees Chlorella poeder vandaan?

Dit Chlorella poeder bevat 100% zuivere natuurlijke Europese algen (Chlorella sorokiniana) en is gekweekt in gecontroleerde zoetwaterbassins in Nederland en/of Denemarken. De Chlorella heeft een deels gebroken celwand, waardoor deze goed door het lichaam kan worden opgenomen.

Wat is het verschil tussen biologisch en conventioneel Chlorella poeder?

De biologische Chlorella van Mattisson wordt in China op grotere schaal geteeld en onder gunstige omstandigheden geproduceerd. Hoewel de Europese variant vergelijkbare of zelfs betere biologische teeltomstandigheden kan bieden, ontbreekt het in Europa aan specifieke wetgeving voor de biologische teelt van microalgen. Hierdoor is het niet toegestaan om dit product als biologisch te verkopen in Europa, in tegenstelling tot China waar wel dergelijke wetgeving bestaat. Daarom mag Chlorella uit China wel als biologisch worden verkocht.

Waarom is Chlorella groen?

Chlorella heeft zijn groene kleur te danken aan het hoge gehalte aan chlorofyl. Dit is een groen pigment dat betrokken is bij het proces van fotosynthese (het omzetten van zonlicht in energie). Chlorofyl is essentieel voor planten, algen en sommige bacteriën.  

Wat zijn de voordelen van Chlorella?

Chlorella is rijk aan vitamine B12, ijzer en jodium. Vitamine B12 en ijzer ondersteunen het immuunsysteem en helpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen. B12 draagt bij aan een heldere geest. B12 en Jodium dragen bij tot de normale werking van de zenuwen. Jodium is belangrijk voor de huid en ondersteunt de schildklier.

Hoeveel Chlorella per dag?

De dagelijkse aanbevolen dosering van Chlorella is afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. De aanbevolen dosering van dit product is 2x daags ca. 3 gram.

Hoe gebruik je Chlorella poeder?

Chlorella poeder is makkelijk in gebruik. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan een glas water, sap, smoothie of yoghurt.  

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Meng 1-2 x daags 3 theelepels (ca. 5 g) met een glas water, smoothie, vruchtensap of avondeten. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Chlorella kan in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie veroorzaken. 

Koel, droog en afgesloten bewaren. Niet gebruiken bij zwangerschap 
en borstvoeding. 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% Chlorella Sorokinana algen. Chlorella kan in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie veroorzaken.
voedingswaarde per5 g
bètacaroteen1.7 mg
carotenoïden5.6 mg
fosfor64 mg 9%
ijzer0.51 mg 4%
kalium79 mg 4%
koper0.08 mg 8%
omega-30.041 g
omega-60.105 g
vitamine B10.04 mg 4%
vitamine B20.08 mg 5%
vitamine E0.85 mg 7%
zeaxanthine0.5 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud125 g
ProductkenmerkVegan
EAN-code8717677963690
land van herkomstNederland en Denemarken

Reviews