Moringa

Moringa

Moringa is een boom die afkomstig is uit tropische gebieden over de hele wereld. Het opmerkelijke aan de moringaboom is dat vrijwel alle delen ervan kunnen worden gebruikt, inclusief de zaden, bladeren, bloemen en wortels, die allemaal verschillende voedingsstoffen bevatten. 

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Biologisch Moringa Blad poeder - 125 g
    Biologisch Moringa Blad poeder - 125 g
    € 8,95
  2. Biologisch Moringa Blad 400mg - 60 capsules
    Biologisch Moringa Blad 400mg - 60 capsules
    € 12,95

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Moringa

Wat is moringa?

Moringa ook wel bekend als moringa oleifera of wordt de peperwortelboom genoemd, is een boom die oorspronkelijk afkomstig is uit delen van Afrika en Azië. De boom wordt nu ook geteeld in veel verschillende tropische en subtropische regio’s over de hele wereld. Moringa staat bekend om zijn voedzame bladeren, zaden, bloemen en wortels. De boom wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt.  

 

Waar is moringa goed voor?

Moringa bevat verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamine A, C en K, mineralen en antioxidanten. Al deze voedingsstoffen ondersteunen verschillende processen in het lichaam.

 

Waar zit moringa in?

Verschillende delen van de moringa boom worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo worden de bladeren gegeten worden in salades of worden toegevoegd aan andere gerechten. Ook worden deze bladeren gedroogd en vermalen tot poeder voor supplementen. Moringa bladeren worden ook gebruikt als thee. De zaden bevatten olie die gebruikt kan worden voor koken en bakken. De zaden zelf kunnen ook gegeten worden, door ze bijvoorbeeld te roosteren. Tot slot worden de bloemen wel eens gebruikt voor salades.  

 

Hoe gebruik je moringa?

Mattisson biedt moringa aan in een poeder vorm en in een capsule. Het poeder is gemakkelijk te mengen met een glas water of sap. Ook kan het poeder door een smoothie of yoghurt. De capsules zijn voor directe inname en kunnen gemakkelijk worden ingenomen met een glas water of sap.  

 

Hoeveel moringa per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor het poeder is 1 à 2 eetlepels per dag. Wil je moringa als thee drinken is het aan te raden om niet meer dan 3 kopjes te drinken. Bekijk voor specifieke richtlijnen altijd goed het etiket.  

 

Moringa kopen?

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van moringa? Neem dan een kijkje in het assortiment van Mattisson.