Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine, met twee belangrijke vormen, K1 en K2. Vitamine K1 wordt gevonden in groene bladgroenten en plantaardige oliën, terwijl vitamine K2 in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd door darmbacteriën en aanwezig is in dierlijke producten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Vitamine K draagt bij aan een goede bloedstolling en behoud van sterke botten, een tekort kan leiden tot bloedingen en botproblemen. Het kan worden verholpen door voeding en supplementen. 

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vitamine K2 MK7 Menaquinone - 200 mcg - 60 tabletten
  Vitamine K2 MK7 Menaquinone - 200 mcg - 60 tabletten
  € 18,95
 2. Liposomaal Multivitamine - 250ml
  Liposomaal Multivitamine - 250ml
  € 36,95
 3. Vegan Liposomaal Vitamine D3 K2 - 60 capsules
  Vegan Liposomaal Vitamine D3 K2 - 60 capsules
  € 29,95
 4. Liposomaal Multivitamine - 30 capsules
  Liposomaal Multivitamine - 30 capsules
  € 24,95
 5. Vegan Vitamine D3/K - 75 mcg/36 mcg - 25ml
  Vegan Vitamine D3/K - 75 mcg/36 mcg - 25ml
  € 23,95
 6. Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml
  Vegan Vitamine D3/K Baby - 10mcg/150mcg - 25ml
  € 28,95
 7. Vegan Vitamine K - Baby - 150mcg - 10ml
  Vegan Vitamine K - Baby - 150mcg - 10ml
  € 17,49

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamine K

 

Wat is Vitamine K? 

Vitamine K is een vet oplosbare vitamine. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine K, namelijk K1 (fylloquinon) en K2 (menaquinonen). Vitamine K1 wordt voornamelijk aangetroffen in groene bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool en broccoli, terwijl vitamine K2 in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd door bacteriën in de dikke darm en ook aanwezig is in bepaalde dierlijke producten, zoals kaas en eidooiers. 
 

Wat doet Vitamine K? 

Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Ook is de vitamine goed voor het behoudt van sterke botten.  
 

Tekort aan vitamine K?

Een tekort aan vitamine K kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen en botproblemen. Iets wat niemand uiteraard wil en doormiddel van voeding en supplementen kan worden verholpen.  
 

Waar zit vitamine K in? 

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine die belangrijk is voor bloedstolling en botmetabolisme. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine K: K1 (fyloquinon) en K2 (menaquinon). Vitamine K1 komt vooral voor in groene bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool en broccoli, en in plantaardige oliën, zoals sojaolie, olijfolie en zonnebloemolie. Vitamine K2 wordt aangemaakt door bacteriën in de darmen en is te vinden in dierlijke producten, zoals vlees, kaas en eierdooiers, en in gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals natto (gefermenteerde sojabonen) en gefermenteerde groenten. 
 

Waar wordt vitamine K aangemaakt? 

Vitamine K wordt niet door het menselijk lichaam zelf aangemaakt, maar moet via de voeding of supplementen worden verkregen. Het wordt wel geproduceerd door bacteriën in de dikke darm, maar deze hoeveelheid is niet voldoende om aan de dagelijkse behoefte van het lichaam te voldoen. 
 
Er zijn twee vormen van vitamine K: vitamine K1 en vitamine K2. Vitamine K1 wordt voornamelijk aangetroffen in groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli, terwijl vitamine K2 in kleinere hoeveelheden wordt aangetroffen in dierlijke producten zoals vlees, eieren en kaas, en in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kaas. 
 

Hoeveel vitamine K per dag? 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine K kan variëren afhankelijk van leeftijd en geslacht.  
Voor volwassen mannen: 70 microgram per dag 
Voor volwassen vrouwen: 60 microgram per dag 
Voor kinderen (1-17 jaar): 10-70 microgram per dag, afhankelijk van leeftijd en geslacht 
 

Welke vitamine K supplementen nemen? 

Mattisson heeft een breed assortiment aan supplementen die vitamine k bevatten. Zo bieden wij Vitamine k2 aan in tabletten. Maar vitamine K komt ook veel in combinatie voor met andere vitamines of mineralen. Zo kunt u ook kiezen voor Liposomaal vitamine D3 K2. Bekijk ons assortiment en ontdek waar u behoefte aan heeft.