Vitamine B

Vitamine B bestaat uit acht in wateroplosbare vitaminen die belangrijke functies hebben in het lichaam, waaronder bij het metabolisme, de energieproductie en een gezond zenuwstelsel. Elke B vitamine heeft een unieke functie, maar ze werken samen om het lichaam te helpen. Vitamine B is te vinden in vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten, volle granen en bladgroenten.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamine B

 

Wat is vitamine B? 

Vitamine B verwijst naar een groep in wateroplosbare vitaminen die essentiële functies hebben in verschillende lichaamsprocessen, zoals metabolisme, energieproductie en het behoud van een gezond zenuwstelsel. Er zijn acht B-vitaminen, namelijk Thiamine (B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), Pantotheenzuur (B5), Pyridoxine (B6), Biotine (B7), Foliumzuur of folaat (B9), Cobalamine (B12).  
 

Waar zit Vitamine B in? 

Vitamine B zit in verschillende voedingstoffen. Vlees en dan voornamelijk lever bevat veel vitamine b, maar ook vis en schelpdieren, gevogelte, eieren, melkproducten, peulvruchten, bladgroenten, zaden en ontbijtgranen bevatten B vitamines. 
 

Wat doet Vitamine B?

Vitamine B draagt bij aan de instandhouding van normaal haar en huid. Elke vitamine B heeft een unieke functie in het lichaam, maar ze werken vaak samen om het lichaam te helpen. Er zijn verschillende functies van Vitamine B:

 • Vitamine B helpt energie vrij te maken uit voedsel. 
 • Draagt het bij aan een normale bloedvorming.
 • Houd je haar sterk
 • Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten 
 • Draagt bij tot een normale psychologische functie
 • Is goed voor de slijmvliezen
 • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • Draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem
 • Helpt bij vermoeidheid
 • Heeft een anti-oxidatieve werking 

Niet alle functies gelden voor ieder Vitamine B supplement.  

 

Wat is vitamine B complex? 

Vitamine B-complex is een groep van in wateroplosbare vitaminen die essentieel zijn voor een goede gezondheid en een optimale werking van het menselijk lichaam. De groep bestaat uit acht verschillende B-vitaminen, namelijk B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine), B7 (biotine), B9 (foliumzuur) en B12 (cobalamine). Vitamine B-complex wordt vaak gebruikt als supplement om de algehele gezondheid te ondersteunen en te verbeteren.  Elke B-vitamine heeft een unieke functie in het lichaam. Zo activeert thiamine bijvoorbeeld de natuurlijke energie in het lichaam en ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel, andere B-vitaminen, zoals riboflavine en niacine, helpen bij het gezond houden van de huid.  
 

Wat zijn de voordelen van een vitamine B supplement? 

Bij een tekort aan vitamine B kan een supplement soms goed van pas komen. Als u de vitamine niet genoeg binnenkrijgt via voeding kan een supplement een goede ondersteuning bieden. Op deze manier krijgt u voldoende vitamine B binnen en kort u geen tekort.  
 

Vitamine B supplementen kopen? 

Heeft u behoefte aan vitamine B supplementen? Dan heeft Mattisson een breed assortiment aan supplementen. Wij bieden Liposomaal vitamine B complex, Vitamine B12, 5-HTP met vitamine B1 en B6 aan.