Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6

Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6

Voeg toe aan verlanglijst
Vanaf € 14,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Magnesium Tauraat? 

Magnesium tauraat is een organisch gebonden vorm van magnesium, die door de hoge biologische beschikbaarheid makkelijker wordt opgenomen dan anorganisch gebonden vormen van magnesium. Magnesium tauraat is een combinatie van magnesium en aminozuur taurine. Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen voornamelijk anorganisch gebonden magnesium, aangezien dit de vormen zijn die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we eten.  

Goed opneembare vorm van Magnesium

Magnesium tauraat is een verbinding van magnesium met het aminozuur L-taurine. Taurine is een aminozuur dat van nature voorkomt in het lichaam en betrokken is bij verschillende fysiologische processen. Deze verbinding maakt het makkelijk voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren en in de hersenen te worden opgenomen.

Wat zijn de voordelen van Magnesium Tauraat?

Magnesium tauraat is onder andere van belang voor ons zenuwstelsel, draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest, ondersteunt het energieniveau, is goed voor de spieren en helpt bij vermoeidheid en moeheid.  

Magnesium tekort?

In geval van een magnesiumtekort kan het gebruik van magnesium tauraat effectief zijn. Een gebrek aan magnesium kan namelijk diverse klachten veroorzaken, zoals spierkrampen, vermoeidheid, hartproblemen, hoge bloeddruk, hoofdpijn, slaapproblemen en spijsverteringsproblemen. Indien je een van deze symptomen ervaart, kan overwegen om magnesiumsupplementen in te nemen.

Wanneer magnesium tauraat innemen?

Magnesium kan op verschillende momenten gedurende de dag worden ingenomen. Veel mensen kiezen ervoor om het 's avonds voor het slapengaan in te nemen. Je kunt het ook verspreid over de dag bij de maaltijden gebruiken, aangezien magnesium over het algemeen beter wordt opgenomen in combinatie met voedsel. Bovendien is het mogelijk om magnesium voorafgaand aan sportactiviteiten in te nemen. Het tijdstip van inname hangt dus af van persoonlijke voorkeur en het doel van gebruik.

Mattisson Magnesium Tauraat capsules

Aan Mattisson magnesium tauraat capsules is vitamine B6 (in de vorm van pyridoxaal-5-phosfaat) toegevoegd. Vitamine B6 is een van de acht B-vitamines en is betrokken bij veel verschillende metabolische processen. Vitamine B6 levert onder andere een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren, reguleert mede de activiteiten van hormonen en draagt bij aan de geestelijke veerkracht.  

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1-4 vegetarische capsules met water innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

*Geoorloofde EFSA claims

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenIngrediënten: Magnesium Tauraat, Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6), HMPC capsule (huls)
voedingswaarde percapsule
magnesium tauraat750 mg
waarvan elementair Magnesium60 mg 16%
waarvan L-taurine690 mg
Vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat) 840 μg 60%

Specificaties

Meer informatie
ProductkenmerkVegan
SKUconfigurabelmagnesiumtauraat

Reviews