MCT olie

MCT-olie staat voor medium chain triglyceride olie. Het is een type vet dat wordt gewonnen uit koksolie, palmolie of andere bronnen. Wat MCT-olie uniek maakt, is de samenstelling van de vetzuren.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische MCT Olie Blend - C8 & C10 - 500 ml
  Biologische MCT Olie Blend - C8 & C10 - 500 ml
  € 19,95
 2. MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur
  MCT Olie C8 - 99% Caprylzuur
  Vanaf € 12,95
 3. MCT Olie Blend - C8 & C10
  MCT Olie Blend - C8 & C10
  Vanaf € 12,95
 4. Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  € 19,95

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over MCT olie

Wat is MCT-olie?

MCT-olie staat voor medium chain triglyceride olie. Het is een type vet dat wordt gewonnen uit koksolie, palmolie of andere bronnen. Wat MCT-olie uniek maakt, is de samenstelling van de vetzuren. In tegenstelling tot de meeste vetten die we consumeren bevatten MCT’s middellange ketens van vetzuren, vandaar de naam ‘’medium-chain’’ triglyceriden. De meest voorkomende vetzuren in MCT-olie zijn capronzuur (C6), caprylzuur (C8), caprinezuur (C10) en laurinezuur (C12). Het percentage van elk vetzuur kan variëren, afhankelijk van het type MCT-olie.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van MCT-olie?

Door de specifieke vetzuurstructuur van MCT worden ze anders gemetaboliseerd dan lange-keten vetzuren, zoals in veel andere voedingsmiddelen voorkomen. Hierdoor zorgt MCT voor snel beschikbare energie. MCT-olie wordt snel door het lichaam opgenomen en naar de lever getransporteerd, waar het direct kan worden omgezet in energie.  

 

Hoeveel MCT-olie per dag?

De aanbevolen dagelijks hoeveelheid van MCT-olie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, gezondheidstoestand en het doel van gebruik. Voor volwassenen wordt meestal een dosering van 1 tot 3 eetlepels MCT-olie per dag aanbevolen, verdeeld over meerdere porties. Bekijk altijd de verpakking voor gebruik en verscheid niet de aanbevolen hoeveelheid.  

 

Hoe MCT-olie gebruiken?

MCT-olie is op veel verschillende manieren te gebruiken. Het is geurloos en neutraal van smaak, waardoor het eenvoudig kan worden verwerkt in het voedingspatroon. Enkele veelvoorkomende manieren om MCT-olie te gebruiken zijn:

 • Toevoegen aan drankjes: voeg een eetlepel MCT-olie toe aan je koffie (bullet proof coffee), thee, smoothie, sap of eiwit shake. Roer of schud goed om de olie gelijkmatig te mengen.  
 • Over eten heen: druppel MCT-olie over salades, geroosterde groenten, yoghurt, havermout, of andere gerechten.
 • Bij het koken: MCT-olie heeft een hoog kookpunt, waardoor het geschikt is voor koken bij hoge tempraturen. Gebruik het als een alternatief voor andere oliën tijdens het bakken, braden of roerbakken.
 • In gebak verwerken: het is ook mogelijk om MCT-olie door je bakrecepten te verwerken als een gezonder vetalternatief.  


MCT-olie kopen?

Bij Mattisson hebben we een ruim assortiment aan MCT-olie producten. Zo kun je kiezen voor MCT-olie C8, een MCT-olie blend, biologische MCT-olie en twee MCT oliën met een lekker smaakje. Je leest meer over de verschillende MCT-producten op de productpagina’s.