Psyllium

Psyllium

Psyllium is een oplosbare vezel herkomstig van de plant plantago ovata. Het bevat 3 belangrijke componenten: hemicellulose, cellulose en lignine. Bekijk ons assortiment hier beneden en lees alles over de vezels.  

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Psyllium Husk Vezels - 250 g
  Biologische Psyllium Husk Vezels - 250 g
  € 9,95
 2. Biologische Psyllium 750mg - 90 capsules
  Biologische Psyllium 750mg - 90 capsules
  € 14,95
 3. Biologische Psyllium Husk Vezels - 90 g
  Biologische Psyllium Husk Vezels - 90 g
  € 6,49
 4. Biologisch Vezel Complex - Psyllium & Inuline - 275 gram
  Biologisch Vezel Complex - Psyllium & Inuline - 275 gram
  € 12,95

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Psyllium

Wat is psyllium?

Psyllium of ook wel psyllium vezels zijn oplosbare vezels die worden gekregen uit de zaadhuiden van de plantago ovata. Deze plant staat ook wel bekend als de blond of Indisch weegbree. Psyllium zaadhuid heeft de eigenschap water op te nemen en te zwellen.  

Wat zit er in psyllium?

Psyllium vezels hebben 3 belangrijke componenten: hemicellulose, cellulose en lignine. Hemicellulose is de belangrijkste vorm van vezels in psyllium. Hemicellulose is een complex koolhydraatstructuur die oplosbaar is in water en water kan absorberen. Cellulose is een onoplosbare vezel en draagt bij aan de bulk van de ontlasting. Lignine is een structuurcomponent van plantencellen, maar maakt ook deel uit van de vezels in psyllium.  

Wat doet psyllium in je lichaam?

Psyllium wordt vergeleken met andere oplosbare vezels in mindere mate gefermenteerd door de darmflora. Dit zorgt voor minder aanleiding tot klachten als een opgeblazen gevoel en winderigheid. Daarnaast zijn vezels erg belangrijk voor je darmen. Zo zorgen vezels voor een volumineuze darminhoud, betere darmperistaltiek en een betere ontlasting.  

Psyllium ondersteunt een natuurlijke stoelgang* en draagt bij tot een vol gevoel*.  

Hoe gebruik je psyllium?

Psylliumvezels kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan je de vezels mengen met een glas water of sap. Ook kan je het mengen door je smoothie of yoghurt. Bekijk voor gebruik altijd goed het etiket en let erop dat je bij het gebruik van psyllium vezels- voldoende vocht drinkt.  

Hoe smaakt psyllium?

Psylliumvezels hebben een neutrale smaak. Daardoor kan je het makkelijk mengen met sapjes of bijvoorbeeld yoghurt. Omdat psyllium water op kan nemen, kan het een gelachtige substantie worden.  

Moet ik voor de capsules of poeder kiezen?

De keuze voor capsules of poeder ligt aan de persoonlijke voorkeur. De capsules zijn direct in te nemen met een glas water of sap. De psyllium husk vezels zijn makkelijk te mengen met verschillende vloeistoffen.  

Psyllium bijwerkingen?

Over het algemeen wordt psyllium als een veilig supplement beschouwd. Het is wel van belang om bij gebruik van dit supplement voldoende water te drinken.  

Hoeveel psyllium per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan variëren door de reden dat je het gebruikt of je individuele behoefte. Gemiddeld is zo’n 10 gram psyllium per dag voldoende.  

Psyllium kopen?

Ben je geïnteresseerd in psyllium vezels? Mattisson biedt psyllium vezels op verschillende manieren aan. Zo zijn er de biologische husk vezels 250 gram en 90 gram. De vezels zijn ook in capsulevorm en als vezel complex met inuline verkrijgbaar. Bekijk voor extra informatie de productpagina’s.  
 
*Goedkeuring van claim in afwachting.