Azijn

Azijn is een bekende vloeistof voor velen. Azijn wordt gemaakt door het fermenteren van alcoholhoudende stoffen en heeft diverse toepassingen. Bekijk ons assortiment appelazijn en kokosazijn hier.  

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologisch Kokosazijn - 500 ml
  Biologisch Kokosazijn - 500 ml
  € 7,95
 2. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 500 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 500 ml
  € 4,95
 3. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 1000 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 1000 ml
  € 7,95
 4. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Gember & Kurkuma - 500 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Gember & Kurkuma - 500 ml
  € 6,95
 5. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Kaneel & Kurkuma - 500 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Kaneel & Kurkuma - 500 ml
  € 6,95
 6. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Matcha & citroen - 500 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Matcha & citroen - 500 ml
  € 6,95

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Azijn

Wat is azijn?

Azijn is een veelzijdige vloeistof die wordt geproduceerd door de fermentatie van alcoholhoudende vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn; wijn, cider, bier, rijstwijn en vruchtsappen. Azijn wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals voedselconserveermiddel, smaakmaker en als reinigingsmiddel. Azijn wordt in voeding ook gebruikt in dressings, sauzen en marinades. De meest voorkomende soort azijn zijn: witte azijn, appelazijn, balsamicoazijn, rijstazijn en witte wijnazijn.  

 

Wat is appelazijn?

Appelazijn of apple cider vinegar is een type azijn dat wordt geproduceerd door het fermenteren van appelsap. Tijdens dit proces worden natuurlijke suikers die in appels zitten, om gezet in azijnzuur. Appelcider vinegar heeft een lichtzure smaak en een kenmerkende geur. Appelazijn wordt vaak gebruikt voor saladedressings, marinades en als ingrediënt in drankjes en gerechten.

 

Gebruik appelazijn

Appelazijn kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel in de keuken als voor huishoudelijke en gezondheidsdoelen. Zo kun je appelazijn gebruiken voor heerlijke saladedressing of marinades. Ook wordt appelazijn gebuikt als schoonmaakmiddel. Door het mengen met water kan het gebruikt worden om oppervlakte schoon te maken. Tot slot wordt appelazijn gebruikt in drinken. Door het toevoegen van ingrediënten, krijg je een gezond en verfrissend drankje met applecider vinegar.  

 

Biologisch appelazijn

Biologisch appelazijn wordt geproduceerd uit biologisch geteelde appels. Biologisch appelazijn behoudt de natuurlijke eigenschappen en voedingsstoffen van de appels. Hierdoor is het vaak rijk aan antioxidanten, enzymen en mineralen. Appelazijn bevat ook de zogeheten ‘moeder’. Dit is een gelachtige massa van azijnbacteriën en gistcellen die ontstaan tijdens het fermentatieproces.  

 

Kokosazijn

Kokosazijn is een azijnsoort die wordt geproduceerd door het fermenteren van het sap van kokosbloesems of het vruchtvlees van kokosnoten. Tijdens het proces worden de natuurlijke suikers in het sap of vruchtvlees omgezet in azijnzuur en andere zuren. Kokosazijn heeft een lichte en fruitige smaak met een subtiele zoetheid. Het is vaak helder of licht troebel. Het wordt gebruikt als toevoeging aan gerechten of gedronken in drankjes.  

 

Azijn kopen?

Opzoek naar natuurlijke azijn, bekijk het assortiment van Mattisson.