Keto

Bij het keto dieet bestaat je voeding voor het grootste deel uit vetten. Het doel hiervan is om het lichaam in ketose te brengen, zodat het afhankelijk is van vetverbranding voor energie. Veel sporters en mensen die proberen af te vallen kiezen voor het keto dieet. Hier vind je onze lijn met keto producten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Vegan Keto Latte - Instant MCT & Coffee drink - 200 g
    Vegan Keto Latte - Instant MCT & Coffee drink - 200 g
    € 14,95
  2. Vegan Keto Proteïne Shake - Erwten, rijst & MCT - 350 g
    Vegan Keto Proteïne Shake - Erwten, rijst & MCT - 350 g
    € 18,95

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Keto

 

Wat is het keto dieet?

Het keto dieet of ketogeen dieet is een koolhydraatarm en vetrijk dieet. Dit wil zeggen dat ongeveer 60 tot 80 procent van je calorie-inname uit vetten bestaat. Een ketogeen dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, wat betekent dat je de natuurlijke brandstofbron koolhydraten wegneemt en overgaat op de verbranding van vet. Om deze reden is het keto dieet populair onder sporters en mensen die willen afvallen.

 

Wat zijn de voordelen van het keto dieet?

Door de verminderde koolhydraatinname bij het keto dieet zijn er geen pieken meer in het insulineniveau en is de bloedsuikerspiegel stabieler. Doordat het lichaam vetten als energie gebruikt in plaats van glucose, treedt er bij het keto dieet een langduriger gevoel van verzadiging en energie op. Deze energie kan goed gebruikt worden tijdens het sporten. 

 

Waaruit bestaat het keto dieet?

Het keto dieet is een vetrijk en koolhydraatarm dieet. Wat je veel mag eten is vette vis, noten, avocado of dierlijke vetten. Je kunt vetten ook halen uit roomboter, kokosolie, MCT olie of ghee. Naast vetten eet je tijdens een keto dieet veel groente en zorg je ook voor genoeg eiwitten. Wat je niet of weinig eet tijdens een keto dieet zijn brood, pasta, aardappels en producten met toegevoegde suikers.

 

Keto producten kopen?

Wij hebben een paar producten ontwikkeld die jou kunnen helpen om je lichaam in ketose te brengen en houden. Probeer bijvoorbeeld onze keto meal shakes, keto olie, keto proteïne shake of keto latte. Daarnaast passen onze MCT producten ook perfect in het keto dieet.