Creatine

Creatine

Creatine is één van de bekendste sport supplementen. Het ondersteunt spieropbouw en spierkracht bij explosieve krachtsinspanningen. Daarnaast kan dagelijks gebruik het effect van training voor spierkracht versterken bij mensen boven 55 jaar.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Creatine

 

Wat is creatine?

Creatine is een organische verbinding die van nature in het lichaam voorkomt en ondersteunt bij de productie van energie. Deze samengestelde stof wordt gevormd uit de aminozuren arginine, glycine en methionine. Creatine wordt met name opgeslagen in de spieren en dient als brandstof voor kortdurende, intensieve inspanningen zoals krachttraining en sprinten.


Waar is creatine goed voor?

Creatine is ook verkrijgbaar in supplementvorm en wordt vaak gebruikt door atleten en bodybuilders als sport supplement om de sportprestaties te verbeteren. Supplementen met creatine kunnen de hoeveelheid creatine in de spieren verhogen en de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) stimuleren, wat kan helpen bij het verbeteren van de prestaties tijdens korte, intensieve oefeningen.


Wat is creatine monohydraat?

Creatine monohydraat is een creatine supplement wat wordt gebruikt om de prestaties te verbeteren bij korte, intensieve oefeningen zoals krachttraining en sprinten. Het is de best onderzochte en meest populaire vorm van creatine op de markt.


Wat is Creapure®?

Creapure® is een merk van creatine monohydraat, geproduceerd in Duitsland. Het is een geregistreerd handelsmerk en wordt gezien als de meest zuivere en hoogwaardige vorm van creatine monohydraat op de markt.

Creapure® wordt geproduceerd middels een gepatenteerd proces wat zorgt voor een zeer zuivere en geconcentreerde vorm van creatine. Het bevat geen onzuiverheden of verontreinigingen die wel in goedkopere creatine-supplementen kunnen voorkomen.


Hoe gebruik je een creatine supplement?

Creatine monohydraat is een poeder dat kan worden opgelost in water of sap en vervolgens kan worden ingenomen als een drankje. Ook kun je kiezen voor een creatine supplement in de vorm van capsules.


Is het veilig om een creatine supplement te gebruiken?

Het gebruik van creatine is over het algemeen veilig en heeft weinig bijwerkingen. Sommige mensen kunnen last krijgen van maagklachten, diarree of spierkrampen als ze te veel creatine innemen. Het is belangrijk om de instructies op het etiket van het supplement te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.


Creatine supplement kopen?

Als je overweegt om creatine te kopen, zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Bij Mattisson kun je terecht voor hoogwaardig creatine poeder en supplementen van het gewaardeerde handelsmerk Creapure®.