AlkaGreens

AlkaGreens

Door voeding, stress, medicijngebruik, spierbelasting en andere factoren kan het lichaam verzuren. Je lichaam probeert het zuur-base evenwicht continu in stand te houden, maar kan niet op tegen de grote hoeveelheden zure stoffen die zich ophopen. Alka Greens zit boordevol voedingsstoffen die helpen bij het ontzuren van het lichaam.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over AlkaGreens

 

Wat is het zuur-base evenwicht?

De hoeveelheid zure en basische stoffen in het bloed bepalen de zuurgraad van het lichaam. Onder ideale omstandigheden zijn de zure en basische stoffen in balans. Dit wordt ook wel het zuur-base evenwicht genoemd. Voor veel processen in het lichaam is het van belang dat de zuurgraad niet te veel schommelt. Het lichaam probeert dan ook zo veel mogelijk zure stoffen af te voeren. 


Wat is verzuring?

Ons lichaam kan verzuurd raken door verschillende factoren, zoals voeding, alcohol, roken, stress, luchtvervuiling, medicatie en zware spierbelasting. Het lichaam probeert de zuurgraad continu op niveau te houden, maar door de enorme hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed terecht komen is verzuring onvermijdelijk. De zuurresten worden opgeslagen in onze botten, gewrichten en weefsels. Naarmate we ouder worden neemt het aandeel verzurende stoffen in het bloed steeds verder toe, wat tot klachten kan leiden.


Wat zijn symptomen van verzuring?

Naarmate de verzuring van het lichaam verder toeneemt kunnen er klachten ontstaan. In de eerste instantie zijn dit vaak huidproblemen, haaruitval, gewrichtspijn, infectiegevoeligheid en een gebrek aan energie. Verdere verzuring kan leiden tot onder meer een verhoogde bloeddruk, nierstenen en een verhoogd cholesterolgehalte.


Hoe ontzuur je het lichaam?

Ontzuren houdt in dat je je actief bezighoudt met het afvoeren van zure afvalstoffen uit het lichaam. Het lichaam heeft hier zelf manieren voor, maar omdat het aandeel verzurend voedsel in ons voedingspatroon steeds verder toeneemt is het niet onverstandig om het lichaam een handje te helpen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat zuren worden gebufferd door een base. Een base is een stof die zich aan het zuur bindt en het geheel neutraal maakt. Verschillende mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium ondersteunen dit proces.


Hoe kan Alka Greens helpen bij het ontzuren?

Mattisson Alka Greens poeders en capsules hebben een unieke samenstelling die bedoeld is om verschillende processen, met name het ontzuringsproces, te ondersteunen. Alka Greens bestaat onder andere uit de algen chlorella en spirulina en diverse vitale voedingsstoffen uit groenten en fruit. De toevoegingen bevatten van nature een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen.

Door deze veelzijdige mix van ingrediënten ondersteunen onze Alka Greens producten een gezonde zuurbalans van het lichaam, helpen ze bij de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunen ze het energieniveau. Voeg het poeder simpelweg toe aan een smoothie en je geeft je lichaam een gezonde boost!


Ontzuur met verschillende Alka Greens varianten

De Alka Greens varianten van Mattisson bevatten ieder zo'n 45 natuurlijke, vegan en veelal biologische ingrediënten. De verschillende varianten bevatten elk extra toevoegingen die specifieke lichaamsfuncties ondersteunen. Kies bijvoorbeeld voor Alka Greens probiotica, Alka Greens collageen of Alka Greens proteïne. Ook hebben we een volledige biologische Alka Greens poeder in het assortiment. Onze Alka Greens capsules zijn ideaal als je de smaak van Alka Greens poeder niet prettig vindt.

Voor welke variant je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, maar we helpen je natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuze!