AlkaGreens

AlkaGreens

Door voeding, stress, medicijngebruik, spierbelasting en andere factoren kan het lichaam verzuren. Je lichaam probeert het zuur-base evenwicht continu in stand te houden, maar kan niet op tegen de grote hoeveelheden zure stoffen die zich ophopen. Alka Greens zit boordevol voedingsstoffen die helpen bij het ontzuren van het lichaam.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Absolute AlkaGreens 540mg - 180 capsules
  Absolute AlkaGreens 540mg - 180 capsules
  € 19,95
 2. Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
  Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
  € 27,95
 3. Probiotisch AlkaGreens poeder - 300 g
  Probiotisch AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 4. Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 5. Proteïne AlkaGreens poeder - 300 g
  Proteïne AlkaGreens poeder - 300 g
  € 23,95
 6. Biologisch AlkaGreens poeder - 300 g
  Biologisch AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 7. Biologische Alkagreens - 180 capsules
  Biologische Alkagreens - 180 capsules
  € 23,95

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over AlkaGreens

Waarom zou ik kiezen voor AlkaGreens?

AlkaGreens bevatten 45 vegan en veelal biologische ingrediënten. Het nemen van AlkaGreens biedt een goed begin van de dag en vult de dagelijkse behoefte aan verschillende vitamines en mineralen goed aan. Door de veelzijdigheid van het product kan je gemakkelijk en snel alle benodigde voedingstoffen innemen. Klanten die onze greens al gebruiken zeggen hetvolgende: 
 
‘’De lekkerste manier om je dagelijkse Greens te nemen ‘’ – poeder variant 
‘’Een veelzijdig en volledig supplement in 1 capsule ‘’ – capsules  

 

Wat is het zuur-base evenwicht?

De hoeveelheid zure en basische stoffen in het bloed bepalen de zuurgraad van het lichaam. Onder ideale omstandigheden zijn de zure en basische stoffen in balans. Dit wordt ook wel het zuur-base evenwicht genoemd. Voor veel processen in het lichaam is het van belang dat de zuurgraad niet te veel schommelt. Het lichaam probeert dan ook zo veel mogelijk zure stoffen af te voeren. 

 

Wat is verzuring?

Ons lichaam kan verzuurd raken door verschillende factoren, zoals voeding, alcohol, roken, stress, luchtvervuiling, medicatie en zware spierbelasting. Het lichaam probeert de zuurgraad continu op niveau te houden, maar door de enorme hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed terecht komen is verzuring onvermijdelijk. De zuurresten worden opgeslagen in onze botten, gewrichten en weefsels. Naarmate we ouder worden neemt het aandeel verzurende stoffen in het bloed steeds verder toe, wat tot klachten kan leiden.

 

Wat zijn symptomen van verzuring?

Naarmate de verzuring van het lichaam verder toeneemt kunnen er klachten ontstaan. In de eerste instantie zijn dit vaak huidproblemen, haaruitval, gewrichtspijn, infectiegevoeligheid en een gebrek aan energie. Verdere verzuring kan leiden tot onder meer een verhoogde bloeddruk, nierstenen en een verhoogd cholesterolgehalte.

 

Hoe ontzuur je het lichaam?

Ontzuren houdt in dat je je actief bezighoudt met het afvoeren van zure afvalstoffen uit het lichaam. Het lichaam heeft hier zelf manieren voor, maar omdat het aandeel verzurend voedsel in ons voedingspatroon steeds verder toeneemt is het niet onverstandig om het lichaam een handje te helpen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat zuren worden gebufferd door een base. Een base is een stof die zich aan het zuur bindt en het geheel neutraal maakt. Verschillende mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium ondersteunen dit proces.

 

Hoe kan AlkaGreens helpen bij het ontzuren?

Mattisson AlkaGreens poeder en capsules hebben een unieke samenstelling die bedoeld is om verschillende processen, met name het ontzuring proces, te ondersteunen. AlkaGreens bestaat onder andere uit de algen chlorella en spirulina en diverse vitale voedingsstoffen uit groenten en fruit. De toevoegingen bevatten van nature een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen. 
Door deze veelzijdige mix van ingrediënten ondersteunen onze AlkaGreens producten een gezonde zuurbalans van het lichaam, helpen ze bij de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunen ze het energieniveau. Voeg het poeder simpelweg toe aan een smoothie en je geeft je lichaam een gezonde boost!

 

Moet ik kiezen voor poeder of capsule?

De AlkaGreens van Mattisson komen in een poeder en in een capsule vorm. De poeders zijn makkelijk te mengen met water, sap of door een smoothie. De poedervorm wordt makkelijk opgenomen door het lichaam en kan na consumptie gelijk worden opgenomen. De capsules zijn uiteraard ook gemakkelijk in te nemen. Neem deze in met een glas water of sap. Bekijk voor gebruik altijd goed de aanbevolen hoeveelheid op het etiket.  

 

Hoe gebruik ik AlkaGreens?

De AlkaGreens capsules zijn gemakkelijk in te nemen met een glas water of sap. De poeders zijn op verschillende manieren in te nemen. Zo kan je de poeders mengen met een glas water of toevoegen aan een glas met sap. De AlkaGreens zijn ook makkelijk te verwerken in je favoriete smoothie of shake. Bekijk voor inspiratie onze blog over super smoothies!

 

Ontzuur met verschillende AlkaGreens varianten

De AlkaGreens varianten van Mattisson bevatten ieder zo'n 45 natuurlijke, vegan en veelal biologische ingrediënten. De verschillende varianten bevatten elk extra toevoegingen die specifieke lichaamsfuncties ondersteunen. Kies bijvoorbeeld voor AlkaGreens probiotica, AlkaGreens collageen of AlkaGreens proteïne. Ook hebben we een volledige biologische AlkaGreens poeder in het assortiment.  
 
Onze AlkaGreens capsules zijn ideaal als je de smaak van AlkaGreens poeder niet prettig vindt. Voor welke variant je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, maar we helpen je natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuze!

 

Bijwerkingen van AlkaGreens?

AlkaGreens bevatten 45 verschillende ingrediënten, door de hoeveelheid van de ingrediënten kan het zijn dat je lichaam ergens niet optimaal op reageert. Zo is het van belang om voor gebruik deze ingrediënten goed te controleren. Mocht je allergisch zijn voor één of meerdere van de ingrediënten wordt het afgeraden om te beginnen met de greens. Ook is het van belang om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden en bij het begin van het gebruik de consumptie rustig op te bouwen. Op deze manier kan je lichaam wennen aan het nieuwe supplement.