20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Upgrade je smoothie naar een Super Smoothie met deze recepten!

Upgrade je smoothie naar een Super Smoothie met deze recepten!

Ben je op zoek naar een ideale manier om je dag te starten? Lees dan snel verder! Deze blog is volledig gewijd aan super smoothies. Ontdek diverse recepten voor heerlijke smoothies waarin superfoods de hoofdrol spelen. Zo geef je niet alleen een smaakvol begin aan je dag, maar voorzie je jezelf ook meteen van een gezonde dosis energie.


Wat is een smoothie?

Smoothies zijn verfrissende drankjes die meestal bestaan uit een mix van vers of bevroren fruit, groenten, vloeistoffen en eigen toevoegingen zoals zuivelproducten, ijs, zaden of supplementen. Ze worden meestal bereid door alle ingrediënten in een blender te mengen tot een gladde en romige consistentie. Smoothies zijn populair vanwege hun veelzijdigheid, voedzaamheid en gemak. Een smoothie kan je zien als een ontbijt, een verfrissend tussendoortje of een snelle maaltijdvervanger. Smoothies zijn een geweldige manier om een verscheidenheid aan voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, en ze kunnen naar smaak worden aangepast met verschillende ingrediënten en smaakmakers.


Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die bekend staan om hun hoge gehalte aan voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en gezonde vetten. Ze worden vaak beschouwd als bijzonder gunstig voor de gezondheid vanwege hun potentiële positieve effecten op het welzijn en de vitaliteit. Enkele voorbeelden van superfoods zijn: Chiazaad, Kurkuma, Hennepzaad, Goji-bessen, Lijnzaad, Spirulina, Acaibessen, Maca, Gember, Kokosnoot, Camu Camu, Tarwegras en Kelp. 


Wat is een super smoothie?

Een super smoothie bestaat uit een drank van verse ingrediënten gemixt met superfoods. Dit zijn producten en supplementen die verschillende voordelen hebben voor jouw lichaam. In deze blog geven we je inspiratie voor een aantal lekkere én makkelijke super smoothies.

 

Orange super smoothie

Deze smoothie zit vol met echte superfoods, zoals chiazaad, hennepzaad en gedroogde Goij bessen. De oranje kleur heeft deze smoothie te danken aan de sinaasappel. Blend alle ingrediënten samen in een blender en geniet van een heerlijke gezonde super smoothie.  

Chiazaad en hennepzaad

Chiazaad is afkomstig van de plant Salvia hispanica en staat bekend om zijn hoge gehalte aan voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren, vezels, eiwitten en antioxidanten. Hennepzaad komt van de hennepplant (Cannabis sativa) en is een rijke bron van essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-6, evenals eiwitten, vezels en diverse mineralen. Het heeft een nootachtige smaak en wordt ook gezien als een super food.  

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten in een blender en schenk in een glas. 

Bereidingstijd: 5 minuten.

Roze aardbeien gember smoothie

Deze smoothie heeft een mooi roze kleurtje door het gebruik van aardbeien. Daarnaast wordt er gember in deze smoothie gebruikt. Als echte superfood wordt ook aan deze smoothie hennepzaad toegevoegd. Het is een goede combinatie van zoet en bitter. De smoothie zit vol met vitamine C, antioxidanten en gezonde omega 3 vetzuren.  

Gember

Gember is een kruid afkomstig van de wortelstok van de Zingiber officinale plant. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de keuken en traditionele geneeskunde vanwege zijn unieke smaak en diverse gezondheidsvoordelen. Gember heeft een scherpe, kruidige smaak.

Ingrediënten:

  • Aardbeien 
  • Gember 
  • Magere yoghurt 
  • Hennepzaad 
  • IJs 
  • Vanille 

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten in een blender en schenk in een glas, geniet!

Bereidingstijd: 5 minuten.


Gele Citrus smoothie 

Deze smoothie is romig en zit boordevol gezonde ingrediënten. Ben je meer van de wat zoetere smaken, dan kan je makkelijk een beetje vanille of zoetstof toevoegen in je blender. Het is een echte super smoothie door de kurkuma, hennepzaad en gember. Een goede boost om je dag mee te starten of als tussendoortje.  

Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als geelwortel, is een kruid dat wordt gewonnen uit de wortelstok van de plant Kurkuma longa. Het heeft een heldere gele kleur en wordt veel gebruikt als specerij in de keukens van Zuid-Azië. Kurkuma bevat een bioactieve stof genaamd curcumine.

Ingrediënten: 

  • Wortel 
  • 2 el citroensap 
  • 1 tl Kurkuma 
  • Gember 
  • Halve sinaasappel 
  • 1 tl Hennepzaad 
  • Scheutje havermelk 
  • Vanille extract 
  • Chiazaad voor garnering 

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten in een blender en schenk in een glas, geniet!

Bereidingstijd: 5 minuten.

Groene mango smoothie

De groene mango gember smoothie is een verfrissende traktatie boordevol smaak en gezonde voordelen. Met zijn combinatie van sappige groene mango en pittige gember, zit deze smoothie vol met vitamines, antioxidanten en is een echte energie boost. Een perfecte keuze om de dag vol vitaliteit te beginnen en je smaakpapillen te verwennen.

Ingrediënten:

  • Gember 
  • Limoensap 
  • Kokoswater 
  • Banaan 
  • Mango 
  • Spinazie 
  • Hennepzaad 

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten in een blender en schenk in een glas, geniet!

Bereidingstijd: 5 minuten.

Goede basis

Op zoek naar een makkelijke smoothie waarmee je in één keer een flinke dosis vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt? Bekijk dan eens de alkagreens en reds poeders. Deze superfood poeders zijn beide een goede basis voor een voedzame smoothie. De poeders zitten boordevol voedingsstoffen en geven een gevuld gevoel.