Rozenbottel

Rozenbottel is een vrucht van de rozenplant. Rozenbottel staat bekend om zijn hoge waarde aan vitamine C. Lees alles over Rozenbottel hier onder. 

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Biologisch Rozenbottel poeder - 200 g
    Biologisch Rozenbottel poeder - 200 g
    € 14,95

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Rozenbottel

Wat is rozenbottel?

Rozenbottel is de vrucht van de rozenplant. Deze is afkomstig van de roos Rosa canina en andere soorten rozen. De rozenbottel is een helderrode, ovale vrucht die zich vormt na de bloei van de roos. Rozenbottel is rijk aan vitamine C en andere voedingstoffen. De vrucht wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft een zoete, fruitige smaak en een mooie rode kleur.

 

Wat doet rozenbottel in het lichaam?

De rozenbottel kan meer vitamine C bevatten dan een sinaasappel en is daarom een van de beste natuurlijke bronnen van vitamine C. Vitamine C draagt onder andere bij aan een normale energiehuishouding, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij aan de geestelijke veerkracht.  

 

Wat zijn de bijwerkingen van rozenbottel?

Over het algemeen worden rozenbottels als veilig beschouwd en is er zelden sprake van bijwerkingen. Echter is het net als bij ieder ander supplement mogelijk dat iemand een reactie krijgt van het gebruik. Zo zijn eventuele bijwerkingen kunnen zijn: maagklachten, allergische reactie met interactie met medicijnen. Deze bijwerkingen zijn zeldzaam en mild.  

 

Hoe gebruik ik rozenbottel poeder?

Rozenbottel poeder is makkelijk in gebruik. Je kunt het poeder gemakkelijk toevoegen aan shakes, sap of smoothies. Maar voeg rozenbottel ook toe aan je yoghurt, muesli of thee. Lees voor gebruik altijd goed het etiket.  

 

Rozenbottel kopen?

Geïnteresseerd in het gebruik van rozenbottel? De rozenbottel van Mattisson is 100% puur en vrij van bewaarmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Het poeder is biologisch geteeld.