Kruidenthee

Kruidenthee of ook wel tisane genoemd, is een drankje dat wordt gemaakt door het trekken van gedroogde kruiden in heet water. Bekijk alle producten. 

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. AlkaBalans Zuur Base Kruidenthee - Losse thee
  AlkaBalans Zuur Base Kruidenthee - Losse thee
  € 11,95
 2. AlkaBalans Zuur Base Kruidenthee - 25 Theezakjes
  AlkaBalans Zuur Base Kruidenthee - 25 Theezakjes
  € 10,95
 3. Biologische Hennep Thee - Losse Thee
  Biologische Hennep Thee - Losse Thee
  € 4,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Kruidenthee

Wat is kruidenthee?

Kruidenthee of ook wel tisane genoemd, is een drankje dat wordt gemaakt door het trekken van gedroogde kruiden in heet water. In tegenstelling tot echte thee, zoals groene of zwarte thee, die allemaal afkomstig zijn van de bladeren van de camellia sinensis-plant, bevat kruidenthee geen bladeren van de thee plant. Kruidenthee wordt vaak gekozen vanwege hun aroma’s, smaken en mogelijke gezondheidsvoordelen.  

 

Welke soorten kruidenthee zijn er?

Er zijn veel verschillende kruidenthee soorten. Zo zijn de bekendste: kamille, pepermunt, gember, hibiscus, rozenbottel en lavendel. Al deze soorten hebben hun eigen eigenschappen en mogelijke gezondheidsvoordelen. Mattisson heeft een eigen selectie aan bijzonder kruidenthee. Zo hebben wij de alka balans zuur base kruidenthee en de hennepthee in het assortiment.  

 

Wat doet kruidenthee is het lichaam?

Kruidenthee kan verschillende effecten hebben op je lichaam, afhankelijk van de gebruikte kruiden en ingrediënten. Zo is kruidenthee een goede bron van hydratatie. Het kan voor mensen soms moeilijk zijn voldoende vocht binnen te krijgen en met kruidenthee kan dit voor sommige makkelijker worden. Sommige soorten thee kunnen daarnaast helpen bij ontspanning, spijsvertering en het immuunsysteem.  

 

Hoe gebruik je kruidenthee?

Kruidenthee kan gebruikt worden als verfrissend drankje en voor veel mensen als een momentje voor zichzelf. Maar kruidenthee kan ook worden gebruikt voor medicinale doeleinden vanwege de natuurlijke eigenschappen.  

 

Alka balans kruidenthee

De alka balans kruidenthee van Mattisson is een kruidenthee samengesteld met 50 natuurlijke en biologische kruiden. Iedere kruid in de thee heeft een eigen werking en eigenschappen en maken de thee een veelzijdig product.  

 

Hennep thee

Hennepthee is een kruidendrank gemaakt van de bladeren, bloemen en stengels van de hennepplant. Deze thee bevat geen THC en heeft dus geen psychoactieve werking en effecten.  

 

Kruidenthee kopen?

Geïnteresseerd in het kopen van kruidenthee? Bekijk het assortiment van Mattisson en kies uit een biologische selectie aan kruidenthee.