Dranken

Bij warm weer is niks lekkerder dan een verfrissend en verkoelend drankje, terwijl we op andere momenten juist behoefte hebben aan de ontspannende werking van een warme kop thee. In ons assortiment gezonde dranken vind je pure, biologische fruitsappen zonder toegevoegde suikers, gefermenteerde dranken zoals kombucha en kruidenthee met diverse positieve gezondheidseffecten.

Pagina

1-20 van 39 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-20 van 39 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Dranken

 

Gezonde dranken

We weten allemaal dat het heel belangrijk is om voldoende water te drinken en dat we maar beter van de gezoete frisdranken af kunnen blijven. Toch hebben veel mensen zo nu en dan zin in een verfrissend drankje met een lekkere (zoete) smaak. Gelukkig zijn er naast water nog genoeg andere opties als het gaat om gezonde dranken. Onze fruitsappen, gefermenteerde dranken en kruidentheeën hebben verschillende gezondheidsvoordelen en zijn ook nog eens erg lekker van smaak!

 

Fruitsappen

Vruchtensap of fruitsap is de verzamelnaam van sap afkomstig van fruit. Met een vruchtendrank wordt vaak een vruchtensap bedoeld die uit meerdere soorten fruit bestaat. Puur sap is alleen het sap wat uit vruchten komt. Deze vruchtensappen zijn direct uit de vrucht geperst en er worden geen ingrediënten zoals suikers of andere voedingsstoffen aan toegevoegd. Enkele voorbeelden van fruitsappen uit ons assortiment zijn: cranberrysap, appelsap en perensap.

 

Gefermenteerde dranken

Dranken fermenteren doe je door er bacteriën, gisten of schimmels toe te voegen. Tijdens het fermentatieproces worden zetmeel en suikers omgezet of afgebroken door de enzymen van de micro-organismen. De enzymen zorgen voor een andere zuurgraad, smaak, textuur, verteerbaarheid en houdbaarheid. Wat overblijft is een gefermenteerd drankje met weinig suikers, calorieën en cafeïne. In ons assortiment gefermenteerde dranken vind je kombucha in verschillende frisse smaken, living lemonade en kefir. 

 

Kruidenthee

Kruidenthee wordt gemaakt van andere planten dan de theeplant. Kruidenthee bestaat uit kruiden, bloemen, specerijen of combinaties daarvan. Voorbeelden van kruidenthee zijn: rooibos, kamille, gemberthee en muntthee. Een warme kop thee kan ontspannend werken en kruiden kunnen verschillende voordelen hebben voor de gezondheid. Een ander voordeel van kruidenthee is dat het meestal cafeïnevrij is.