Biologische Kombucha - Rooibos & Rozemarijn - 500 ml
- Bevat bacterie stammen
- Minder dan 0,2 gram suiker per 100 ml
- 100% biologisch & natuurlijk
De voordelen van Mattisson
- Gratis verzending vanaf €35,-
- Op werkdagen voor 14:30 besteld = morgen in huis
- Klanten beoordelen ons met een 9,4
Beschrijving
Wat is Kombucha?
Kombucha wordt gemaakt van verse thee, rietsuiker en een levend ferment. Dit levende ferment is een mix van verschillende bacteriën en gisten die de suiker ‘opeten’. Tijdens het gistingsproces ontstaan onder andere zuren, gisten en enzymen. Kombucha heeft een frisse, licht zure smaak, soms een beetje zoet of fruitig, afhankelijk van het recept. Door het fermentatieproces bevat de drank natuurlijke koolzuur (lichte bruis).
Mattisson Kombucha
De basis van deze Kombucha is Rooibos thee aangevuld met rozemarijn. Door het speciale proces van fermenteren bevat de Kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Bij het fermenteren ontstaat er een licht bruisje in de drank. De Kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
Voordelen Kombucha
Kombucha bevat levende bacteriën, oftewel je goede darmbacteriën. Deze vormen een belangrijk onderdeel van de darmflora. Bouw het drinken van Kombucha langzaam op om te kijken hoe je lichaam erop reageert.
Wat is Rooibos?
Rooibos is een kruid dat wordt gebruikt om thee van te zetten. Het is afkomstig van de Aspalathus linearis, een struik die uitsluitend groeit in de Cederbergregio van Zuid-Afrika. Rooibos staat bekend om zijn warme, mild zoete smaak en roodbruine kleur wanneer het als thee wordt gezet. Rooibos betekent letterlijk “rood bos” in het Afrikaans. De blaadjes van de plant worden na het oogsten gefermenteerd (geoxideerd), waardoor ze hun karakteristieke roodbruine kleur en aroma krijgen. Er bestaat ook groene Rooibos, die niet wordt gefermenteerd en een mildere, frissere smaak heeft.
Wat is rozemarijn?
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een geurige, groenblijvende plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae), oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De plant groeit als een struik en heeft naaldachtige blaadjes met een kruidige, harsachtige geur en smaak. Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt in zowel de keuken als de traditionele kruidengeneeskunde. Rozemarijn is een culinair kruid dat veel wordt gebruikt in Mediterrane gerechten. De blaadjes worden vers of gedroogd gebruikt om smaak te geven aan gerechten als geroosterde groenten, aardappels, brood, vlees- en visgerechten. Ook wordt rozemarijn verwerkt in olie of thee, en als natuurlijk aroma in verzorgingsproducten.
Aanbevolen gebruik
Gebruik en bewaren
Flessen rechtop bewaren, niet schudden, voorzichtig openen. Na opening circa 7 dagen houdbaar in de koelkast.
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Ingrediënten
Smaak | Rooibos & Rozemarijn |
---|---|
ingrediënten | Gefilterd water, levend kombuchaferment*, rietsuiker* (omgezet tijdens de fermentatie), rooibos thee* 0,6%, rozemarijn* 0,1%. * Van biologische teelt. |
voedingswaarde per | 100 ml |
energie | 18,4 kJ / 4.4 kcal |
vet | < 0.1 g |
vet waarvan verzadigd | < 0.1 g |
koolhydraten | 1.1 g |
waarvan suikers | < 0.2 g |
eiwitten | < 0.1 g |
vezels | 0 g |
zout | < 0.01 g |
alcohol | < 1,0% vol |
Specificaties
inhoud | 500 ml |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677965311 |
SKU | MT1391 |
allergenen | Allergenen vrij |