Snacks

Ben je op zoek naar een verantwoord tussendoortje of een lekkere toevoeging aan je yoghurt, salade of baksels? Wij hebben een ruim aanbod aan lekkere én gezonde snacks. Kies bijvoorbeeld voor gedroogd fruit zoals rozijnen, vijgen of pruimen of noten zoals walnoten, cashewnoten of een notenmix. Zo kan je snacken zonder schuldgevoel!

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Tijgernoot - Gepeld - 450 g
  Biologische Tijgernoot - Gepeld - 450 g
  € 9,95
 2. Choco Goji Bessen - Raw
  Choco Goji Bessen - Raw
 3. Biologische Geroosterde Cashewnoten - Zout & Peper - 175 gram
  Biologische Geroosterde Cashewnoten - Zout & Peper - 175 gram
  € 6,95
 4. Chocolade Moerbeibessen Raw - 150 g
  Chocolade Moerbeibessen Raw - 150 g
  € 9,95
 5. Biologische Goji Bessen gedroogd - 200 g
  Biologische Goji Bessen gedroogd - 200 g
  € 8,95
 6. Biologische Witte Moerbeibessen - 300 g
  Biologische Witte Moerbeibessen - 300 g
  € 7,95
 7. Goji Bessen - Gedroogd
  Goji Bessen - Gedroogd
  Vanaf € 9,95

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Snacks

Wat zijn gezonde snacks?

Gedurende de dag of ‘s avonds op de bank hebben veel mensen trek in een zoete of zoute snack. Het is echter vaak een uitdaging om gezond te snacken. Veel producten die worden verkocht als ‘verantwoorde tussendoortjes’ bevatten veel calorieën, verzadigd vet, suiker en zout. Een gezonde snack bevat geen toegevoegde suikers of vetten en is dus beter om tussendoor te eten. Voorbeelden van gezonde snacks zijn: gedroogd fruit en noten. Dit zijn voorbeelden van verzadigende en voedzame tussendoortjes. Eet ze los, door de yoghurt of stel je eigen snackmix samen. 

 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is fruit waar bijna al het water uit is verwijderd. Er zijn veel verschillende gedroogde fruitsoorten, zoals abrikozen, pruimen, rozijnen en cranberries. Je kunt zelfs kiezen voor gedroogde mango en ananas. Gedroogd fruit is zoet of zurig van smaak en bevat veel vezels, vitamines en mineralen. Erg lekker als tussendoortje, door de yoghurt of in salades. Gedroogd fruit is een goede vervanging van snoepjes en is dus ook een goede snack voor kinderen.  

 

Is gedroogd fruit gezond?

Gedroogd fruit bevat vaak verschillende vitamines, mineralen en vezels. Deze voedingsmiddelen zijn belangrijk voor het lichaam en dragen allemaal bij aan de algehele gezondheid van het lichaam. Gedroogd fruit is dus wel degelijk gezond.  

 

Noten

Een handje noten is een zeer lekker en voedzaam tussendoortje. Het eten van noten heeft veel voordelen. Noten bevatten namelijk veel vitamines en mineralen, zoals vitamine E, vitamine B1 en ijzer en zijn rijk aan onverzadigde vetten. Ongebrande noten zijn onbewerkt en een verantwoorde snack. Kies bijvoorbeeld voor amandelen, cashewnoten, walnoten, hazelnoten of pecannoten of stel je eigen notenmix samen.

 

Welke noten zijn het gezondst?

Over het algemeen zijn de meeste noten erg gezond en bevatten ze verschillende voedingsstoffen. Er zijn wel een aantal noten die als het gezondst worden beschouwd. Enkele gezonde noten zijn:

 • Amandelen: amandelen zijn rijk aan vitamine e, magnesium en vezels
 • Walnoten: walnoten zijn een goede bron van omega 3 vetzuren en vezels.  
 • Hazelnoten: hazelnoten zijn rijk aan vitamine E en gezonde vetten.  
 • Pecannoten: de pecannoot bevat antioxidanten, vitamine E en is een goede bron van magnesium.
 • Cashewnoten: deze noot bevat ijzer, zink en magnesium. Daarnaast hebben cashewnoten een lager vetgehalte dan andere noten.  

 

Gezonde snacks kopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ruim aanbod aan lekkere en gezonde snacks voor onderweg, tijdens het werk of voor ‘s avonds bij de tv.