Camu camu

Camu camu, een vrucht uit het Amazonegebied, is rijk aan vitamine C en wordt vaak geconsumeerd als fruit, sap, jam of in poeder- en capsulevorm. Het hoge vitamine C-gehalte ondersteunt diverse lichaamsprocessen. Ontdek de camu camu-opties van Mattisson in het assortiment. 

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Biologische Camu Camu poeder - 120 g
    Biologische Camu Camu poeder - 120 g
    € 18,95
  2. Biologische Camu Camu 500mg - 60 capsules
    Biologische Camu Camu 500mg - 60 capsules
    € 16,95

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Camu camu

Wat is camu camu?

Camu camu is een vrucht afkomstig uit het Amazonegebied in zuid Amerika en komt vooral voor in Peru en Brazilië. Het staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine C, waardoor het een van de meest vitamine-C rijke vruchten ter wereld is. Een andere benaming van Camu camu is Myrciaria dubia. Camu camu wordt in de gebieden waar het vandaan komt vaak geconsumeerd als fruit, sap of wordt het verwerkt als jam.  

 

Wat doet camu camu in het lichaam?

Camu camu heeft een bijzonder hoog gehalte aan vitamine C, wat veel verschillende processen in het lichaam ondersteunt. Zo activeert vitamine C je natuurlijke energie in het lichaam, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Naast vitamine C bevat camu camu ook antioxidanten en mineralen, zoals magnesium en kalium.  

 

Waar zit camu camu in?

De vruchten groeien aan struiken die gedijen in moerassige en overstromingsgebieden. Camu camu is te vinden in de natuurlijk omgeving, maar het wordt ook gekweekt in sommige andere delen van de wereld. Camu camu wordt vervolgens verwerkt tot verschillende vormen. Zo gebruikt de lokale bevolking in Zuid-Amerika het vrucht als vers fruit. Ook maken ze er sap van door de vrucht te persen en het sap op te vangen en te drinken. Daarnaast wordt camu camu ook vaak gedroogd en vermalen tot poeder. Tot slot wordt de vrucht gemaakt tot capsules.  

 

Hoe gebruik je camu camu?

Camu camu wordt dus op verschillende manieren gebruikt, maar bij Mattisson bieden we het aan in een poeder en capsule vorm. Het poeder is gemakkelijk te mengen met water, sap, smoothie of andere dranken. De capsules zijn voor directe inname en zijn het beste in te nemen met een glas water of sap.  

 

Moet ik kiezen voor camu camu poeder of capsules?

De keuze voor het poeder of de capsules ligt aan de persoonlijke voorkeur. Vaak is de dosering voor de capsules lager dan bij het poeder en moet je meerdere capsules innemen. Mocht je hier geen problemen mee hebben en niet van de smaak van camu camu houden is dit een goede optie. Meng je de vrucht liever door je drank of smoothie is het poeder een goede optie.  

 

Hoeveel camu camu per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van camu camu is afhankelijk van de vorm waarin je het inneemt. Als vers fruit is het veilig om het binnen de normale voedingsinname te consumeren. In een poeder of capsule vorm is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen.  

 

Camu camu kopen?

Ben je geïnteresseerd in camu camu? Neem even een kijkje in het assortiment van Mattisson en ontdek wat het beste bij jou past.