Granen, pitten & zaden

Granen, pitten & zaden

Granen, pitten en zaden worden tegenwoordig in steeds meer gerechten verwerkt. Ze zijn ideaal om mee te bakken of voor door de yoghurt, salades of soepen. Naast een lekkere smaak en textuur bevatten granen, pitten en zaden veel gezonde voedingsstoffen. In ons assortiment vind je onder meer havermout, boekweit, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, hennepzaad en lijnzaad.

Pagina

1-10 van 14 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Granen, pitten & zaden

 

Wat zijn granen?

Granen zijn de zaden van grassen en worden gebruikt om bijvoorbeeld meel en brood van te maken. Voorbeelden van granen zijn haver, boekweit en tarwe. Graankorrels bevatten veel koolhydraten en eiwitten, weinig vet,  en veel vezels, vitaminen en mineralen.

 

Wat zijn pitten en zaden?

Pitten bevatten het zaad van een plant. Zaden en pitten zijn rijk aan eiwitten en zitten boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels en omega-3 vetten. Voorbeelden van pitten zijn pompoenpitten en zonnebloempitten. Voorbeelden van zaden zijn hennepzaad, lijnzaad en chiazaad. 

 

Waarom zijn granen, pitten en zaden gezond?

Sommige granen, pitten en zaden worden ook wel superfoods genoemd omdat ze erg rijk zijn aan voedingsstoffen zoals proteïne, vezels en gezonde vetten. Hoewel je granen, zaden en pitten meestal in kleine hoeveelheden eet, hebben ze veel positieve gezondheidseffecten. 

 

Granen, pitten en zaden kopen?

Bij Mattisson vind je een ruim aanbod aan gezonde granen, pitten en zaden zoals havermout, boekweit, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, hennepzaad en lijnzaad. Neem een kijkje in ons assortiment!