Bessen

Bessen vormen een diverse groep eetbare vruchten met verschillende kleuren, smaken en voedingsprofielen. Ze worden gewaardeerd om hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitamine C en vezels, wat verschillende voordelen biedt voor het lichaam. Bij Mattisson is een breed assortiment aan bessen verkrijgbaar, waaronder cranberry D-mannose, zwarte bes, acai en amla berry in verschillende vormen, zoals poeder en capsules.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Chocolade Moerbeibessen Raw - 150 g
    Chocolade Moerbeibessen Raw - 150 g
    € 9,95
  2. Biologische Witte Moerbeibessen - 300 g
    Biologische Witte Moerbeibessen - 300 g
    € 7,95

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Bessen

Wat zijn bessen?

Bessen is een algemene term die wordt gebruikt om een groep eetbare vruchten te beschrijven. Bessen kunnen variëren in kleur, smaak, textuur en voedingsprofiel. Bessen worden vaak als gezond beschouwd vanwege hun hoge gehalte aan vitamines, antioxidanten en vezels. Bessen groeien vaak aan een plant of boom.  

 

Welke bessen zijn er?

Er zijn veel verschillende bessen of vruchten die ook als bes worden beschouwd. Zo worden aardbeien en frambozen ook bessen genoemd, maar zijn het niet echt bessen. Daarnaast zijn er bessen als de blauwe bes, bramen, cranberry’s, zwarte bessen en Acai bessen. Iedere bes heeft een eigen smaak, kleur en vorm.  

 

Wat zijn de voordelen van bessen?

Bessen hebben verschillende voordelen voor het lichaam door de grote hoeveelheid aan antioxidanten, vitamine C en verschillende bioactieve stoffen. Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress en schadelijke vrije radicalen. Vitamine C bevordert onder andere weerstand tijdens en na fysieke inspanning en activeert je natuurlijke energie in het lichaam.  

 

Hoe gezond zijn bessen?

Bessen zijn over het algemeen erg gezond en staan bekend om hun voedingstoffen en antioxidante eigenschappen. Bessen bevatten veel antioxidanten en zijn een goede bron van vitamine C. Dit zijn beide goede dingen voor het lichaam en maken de bessen gezond. Iedere bes heeft zijn eigen samenstelling van voedingsstoffen.  

 

Wat zijn de bijwerkingen van bessen?

Over het algemeen worden bessen als gezonde en veilige vruchten beschouwd, maar in hele uitzonderlijke gevallen kunnen er wel bijwerkingen zijn aan het consumeren van bessen. Zo kunnen bessen zorgen voor allergische reacties, interacties met andere medicijnen en maagklachten. Deze klachten zijn niet kenmerkend voor deze producten, dus vraag altijd medisch advies bij een van deze klachten.  

 

Cranberry

Cranberry behoort tot de heidefamilie en wordt ook wel vaccinium macrocarpon genoemd. Deze vrucht is inheems in Noord-Amerika en staat bekend om zijn helderrode kleur en karakteristieke, zure smaak. Cranberries worden gebruikt in sappen, sauzen en gedroogde snacks en supplementen. Cranberries bevatten verschillende voedingsstoffen waaronder vitamine C, vezels en antioxidanten.  

 

Cranberry D-Mannose

Cranberry D-mannose is een voedingssupplement dat een combinatie is van cranberry-extract en D-mannose. Cranberries staan bekend om hun gezondheidsvoordelen. De bessen bevatten stoffen als proanthocyanidinen, die kunnen helpen bij verschillende processen in het lichaam. D-mannose is een suikerachtige stof die van nature voorkomt in bepaalde vruchten, waaronder cranberries. D-mannose wordt niet gemetaboliseerd door het lichaam, zoals andere suikers en wordt snel uitgescheiden via de urine.  

 

Zwarte bes

De zwarte bes, staat ook wel bekend als de Europese zwarte bes, is een bes die behoort tot de ribes familie. De botanische naam van de zwarte bes is ribes nigrum. De vrucht is afkomstig uit Europa en Azië. De zwarte bes is klein en rond een heeft een dieppaarse kleur. De bes smaakt zowel zoet als zuur. Zwarte bessen zijn rijk aan vitamine C.  

 

Acai

Acai is afkomstig van de acaipalm en groeit voornamelijk in de regenwouden van Zuid-Amerika, met namelijk in Brazilië. De Acai bes groeit in trossen aan de acaipalm. De bes heeft een kleine, ronde vorm, vergelijkbaar met een druif. Daarnaast heeft de bes een dieppaarse tot bijna zwarte kleur. De Acai bes heeft een complexe smaak en wordt vaak beschreven als een combinatie van bessen en chocolade.  

 

Amla Berry

amla, ook wel bekend als de Indiase kruisbes of phyllanthus emblica. De bes is afkomstig van de amla-boom en groeit voornamelijk in delen van Zuidoost-Azië. De amla bes wordt in de Ayurvedische geneeskunde vaak gebruikt vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen. De amlabes is klein, rond en heeft een licht groene kleur. Verder heeft de bes een zure smaak, vergelijkbaar met citroenen of zure appels. De amla Berry bevat vitamine C, maar ook andere antioxidanten.  

 

Moet ik voor bessen poeder op capsules kiezen?

De keuze voor het poeder of de capsules ligt volledig aan de persoonlijke voorkeur. De capsules zijn gemakkelijk direct in te slikken met een glas water of sap. Het poeder is goed te mengen met water, sap of andere dranken.  

 

Bessen supplementen kopen?

Ben je geïnteresseerd in het gebruiken van bessen in capsulevorm? Mattisson heeft een breed assortiment aan verschillende bessen supplementen. Zo hebben we cranberry D-mannose is een poeder- en capsule vorm. De cranberry komt ook los in poeder voor. De zwarte bes komt in een capsule variant. De Acai bes komt alleen in een poeder vorm. Tot slot hebben we nog de amla Berry in een capsule en een poeder variant.