20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Knoflook

 
Knoflook supplementen zijn voedingssupplementen die geconcentreerde vormen van knoflook bevatten, meestal in de vorm van capsules of tabletten. Deze supplementen worden vaak gebruikt door mensen die de gezondheidsvoordelen van knoflook willen ervaren zonder de sterke geur en smaak van verse knoflook. Knoflook supplementen kunnen verschillende actieve verbindingen bevatten, zoals allicine, die verantwoordelijk worden gehouden voor de gezondheidsvoordelen van knoflook 

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Zwarte Knoflook ABG10+® - 250mg - 60 capsules
    Zwarte Knoflook ABG10+® - 250mg - 60 capsules
    € 16,95
  2. Knoflookolie 1000mg - 60 capsules
    Knoflookolie 1000mg - 60 capsules
    € 9,95

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Knoflook

Wat is knoflook?

Knoflook is een plant die wereldwijd wordt gebruikt en gewaardeerd vanwege zijn culinaire en veronderstelde gezondheid bevorderende eigenschappen. De knoflook staat ook wel bekend als Allium sativum. De bol bestaat uit meerdere teentjes en wordt in veel gerechten gebruikt als smaakmaker. De knoflook behoort tot de uiengroep en heeft een sterke en aromatische smaak en geur.  

 

Welke voedingsstoffen bevat knoflook?

Knoflook is een voedingsrijke plant die verschillende nuttige voedingsstoffen bevat. Zo bevat knoflook onder andere allicine. Allicine is een zwavelhoudende verbinding die wordt gevormd wanneer knoflook fijn wordt gemaakt, gehakt of geperst. Allicine is een belangrijke bioactieve stof met potentiële gezondheidsvoordelen. Verder bevat knoflook vitamine C, vitamine B6, mangaan, selenium en calcium.  

 

Is knoflook gezond?

Over het algemeen wordt knoflook als gezond beschouwd. Knoflook bevat verschillende voedingsstoffen en bioactieve stoffen wat knoflook een gezonde keuze maakt.  

 

Waar is knoflook goed voor?

Knoflook bevat verschillende voedingsstoffen en ondersteunt daarmee verschillende processen in het lichaam. Zo heeft vitamine C onder andere een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan een normale mentale performance. Vitamine B6 levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren.  

 

Hoe gebruik je knoflook?

Knoflook kan op verschillende manieren worden gebruikt. Verse knoflook kan je door veel gerechten mengen. Gebruik knoflook bijvoorbeeld door je pasta, sauzen, roerbak, soepen, stoofschotels enz. Maar naast verse knoflook zijn er ook knoflooksupplementen. Deze supplementen zijn er voor mensen die graag de voordelen van knoflook willen, zonder de karakteristieke smaak. Knoflook supplementen komen bijvoorbeeld voor in tabletten en capsules.  

 

Wat is de werking van knoflook in het lichaam?

Knoflook bevat verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine C. Vitamine C is een sterke antioxidant en brengt verschillende voordelen voor het lichaam met zich mee. Zo activeert vitamine C je natuurlijke energie in het lichaam en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem.  

 

Hoe lang knoflook bewaren?

Knoflook kan je relatief lang bewaren als je het op de juiste manier opslaat. Een gehele knoflook bol kan goed bewaard worden op een droge, koele plaats. Losse teentjes kunnen ook het best op een droge, koele plek bewaard worden. Gesneden en gehakte knoflook kun je kort in de koelkast bewaren, dit geldt ook voor gepelde knoflookteentjes. Bewaar knoflook supplementen altijd in een dichte pot op een droge plek.  

 

Hoeveel knoflook mag je per dag?

Er is geen vastgestelde hoeveelheid voor knoflook. Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, tolerantie en gezondheidstoestand. Voor de dagelijkse hoeveelheid van de knoflook supplementen is het belangrijk om de etiketten goed te lezen voor gebruik.  

 

Knoflookolie

Knoflook-maceraat olie bevat een hoog gehalte aan de bioactieve stof allicine. Allicine is de zwavelverbinding die zorgt voor de kenmerkende geur en smaak van knoflook. Allicine beschermt de plant ook tegen invloeden van buitenaf. Echter moet er een grote hoeveelheid verse knoflook gegeten worden om de gezondheidsvoordelen van allicine binnen te krijgen. Daarom zijn de capsules met knoflook extract ideaal. De capsules zijn namelijk gestandaardiseerd op ten minste 1% van de bioactieve stof.  

 

Zwarte knoflook

Mattisson biedt ook zwarte knoflook capsules aan als onderdeel van hun assortiment. Zwarte knoflook is het resultaat van fermentatie, wat de opname van de actieve stoffen in knoflook verbetert. Tijdens dit proces reageren suikers en aminozuren met elkaar, waardoor melanoiden ontstaan, wat de zwarte kleur aan de knoflook geeft. Een van de voordelen van gefermenteerde knoflook is dat de antioxidantenwaarde aanzienlijk hoger is dan die van niet-gefermenteerde knoflook.