Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Gebruik de keuzehulp om de juiste vezels te vinden voor jouw behoeftes.
Agave tequilana (ook wel de ‘blauwe agave’ genoemd) is een agave met blauwgrijze bladeren. De “blauwe” agave cactus groeit op een hoogte van 1.500 meter in Mexico. Het duurt 6-7 jaar voordat de plant volgroeid is en er geoogst kan worden. Agave Inuline is een vezelachtige stof in de bladeren van de plant. Het is zo goed als smaak- en kleurloos en geeft een romige textuur aan voedsel.
Deze oplosbare agave inuline vezels (prebiotica) belanden onverteerd in de dikke darm, waar ze door bacteriën aan de hand van fermentatie worden afgebroken tot korte-keten vetzuren (acetaat, butyraat en propionaat). Deze vetzuren dienen als energiebron voor onder andere het darmepitheel. Inuline vezels behoren hierdoor tot de fermenteerbare vezels net als vezels uit groente, fruit, aardappelen- en peulvruchten.
Psyllium (Vlozaad) bestaat uit de zaadhuiden van zaden van de psyllium plant. Psyllium bestaat voor meer dan 80% uit niet-verteerbare vezels, waarvan 70% oplosbare vezels en 30% onoplosbare vezels. Psyllium vormt een gel als het in contact komt met water en kan wel tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. Een voordeel van Psylliumvezels boven andere oplosbare vezels is dat psyllium in mindere mate wordt gefermenteerd door de darmflora en daardoor minder aanleiding geeft tot klachten als een opgeblazen gevoel en winderigheid.
Psyllium is goed voor de cholesterolspiegel*.
Zorg bij het gebruiken van dit product voor voldoende vochtinname, zowel bij het moment van inname, als gedurende de dag.
Voedingsvezels zijn een type koolhydraten die je lichaam niet kan verteren of opnemen. In plaats van energie te leveren, spelen ze een cruciale rol in de spijsvertering en darmgezondheid. Ze komen voor in plantaardige voeding zoals groenten, fruit, peulvruchten, noten en volkoren granen.
Er zijn twee hoofdtypen vezels:
Ons huidige dieet bevat minder vezels dan traditionele diëten door de toename van bewerkte voeding en de afname van volkoren producten, peulvruchten, groenten en fruit. Bewerkte voedingsmiddelen, zoals witbrood en fastfood, verliezen tijdens de verwerking hun vezelrijke bestanddelen. Daarnaast worden snelle, kant-en-klare maaltijden vaak verkozen boven verse, onbewerkte ingrediënten. Ook gefermenteerde en vezelrijke voedingsmiddelen, die vroeger een vast onderdeel waren van de voeding, zijn minder aanwezig. Door meer volkoren producten, groenten, fruit en peulvruchten te eten en onbewerkte voeding te kiezen, kun je eenvoudig je vezelinname verhogen.
Wanneer je te weinig voedingsvezels binnenkrijgt, kunnen er buik- darmklachten ontstaan. De meest voorkomende klachten zijn obstipatie, diarree en een spastische dikke darm. Het advies is om dagelijks 30 tot 40 gram vezels te eten.
Mattisson biologisch vezelcomplex is samengesteld uit Agave Inuline (30%) en Psyllium vezels (70%). Dit product is biologisch gecertificeerd.
Dit product is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de vezels mengen met een glas water, sap of een smoothie, maar ook toevoegen aan kwark of havermout. Zorg er altijd voor dat je voldoende vocht drinkt bij het gebruik van vezels.
Bij onvoldoende water inname kunnen de vezels gaan klonteren in de darmen. Probeer minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag.
Vezels zijn op verschillende manieren te gebruiken. Meng ze met een groot glas water, roer ze door je vruchtensap of smoothie, of voeg ze toe aan je yoghurt, havermout of kwark. Daarnaast kun je vezels verwerken in brood, pannenkoeken of muffins voor een extra vezelboost
Nee, vezels hebben geen direct effect bij gewichtsverlies, wel Psyllium is goed voor de cholesterolspiegel*.
Deze vezels hebben een neutrale smaak en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende dranken of gerechten.
*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.
Volwassenen: 1 á 2 maal daags 1 afgestreken eetlepel (ong. 15 gram) mengen door een ruim glas water, yoghurt of vruchtensap.
Kinderen van 6-12 jaar: 1 afgestreken eetlepel (ong. 15 gram) per dag mengen door een ruim glas water, yoghurt of vruchtensap.
Bij voorkeur in de ochtend voor de maaltijd innemen en er dient 2 uur tijd te zitten tussen het gebruik van medicatie en het gebruik van de vezels.
Direct opdrinken omdat psyllium snel veel vocht opneemt en het mengsel hierdoor erg dik kan worden.
Wij adviseren u gedurende dag voldoende te drinken (1,5 - 2 liter). Bij twijfel raadpleeg uw (huis)arts.
Aanbevolen dagelijkste hoeveelheid niet overschrijden.
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | 70% Psyllium Husk (Plantago ouata) poeder*, 30% Inuline (van Agave plant)*. *Biologisch |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g/15g |
energie | 305 kJ (73 kcal)/46 kJ (11kcal) |
vet | 0,2 g/0,0 g |
vet waarvan verzadigd | 0,0 g |
koolhydraten | 30,3 g/4,5 g |
waarvan suikers | 2,4 g/0,4 g |
eiwitten | 0,6 g/0,1 g |
vezels | 89,4 g/13,4 g |
zout | 0,2 g/0,0 g |
inhoud | 275 g |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8720791840983 |
SKU | MT4150 |
allergenen | Allergenen vrij |