Keltisch Zeezout met Algen - 200 g

Keltisch Zeezout met Algen - 200 g

€ 6,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Celtic sea salt?

Celtic sea salt komt van oorsprong uit de Guerande streek in Bretagne Frankrijk. Daar wordt het gewonnen middels een 2000 jaar oude methode. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7 %. Daarmee is Keltisch zout zachter en vriendelijker dan alle andere zouten die verkrijgbaar zijn. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende klei mineralen. Hierdoor wordt het Keltisch zeezout dus ook mineralenrijker dan andere vormen van zout. Doordat het zout niet gewassen wordt blijven alle mineralen behouden. De klei moerassen zorgen er daarnaast voor dat het zout op een natuurlijke manier gezuiverd worden en daardoor dus vervuilingsvrij is.

Het voordeel van ‘natuurlijk’ ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij ‘gewoon’ tafelzout omdat de smaak veel uitgesprokener is.

Verrijkt met algen

Ons Celtic sea salt fine with alg is een combinatie van Keltisch zeezout met algen de Nori, Dulse en Ulva. De toevoeging van algen zorgt voor een net wat andere smaak. Van nature smaken algen ziltig. Daarnaast zorgt de toevoeging van algen voor een bron van jodium. Jodium ondersteunt de mentale en cognitieve functie*, de werking van de schildklier* en de stofwisseling.* 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Land van herkomst: Frankrijk.

Gebruik en bewaren

Koel droog en afgesloten bewaren.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 200 g
ingrediënten 95% Fijn Keltisch Zeezout, 5% Algen (Nori, Dulse, Ulva).
voedingswaarde per 100 g