Xylitol - Berkensuiker - 400 g

Xylitol - Berkensuiker - 400 g

€ 8,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Xylitol?

Xylitol, berkensuiker is een natuurlijke zoetstof die zich als natuurlijke suikeralcohol in groente, fruit en de schors van o.a. de berkenboom bevindt. Mattisson Xylitol is gewonnen uit Europese berken en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker.

Gezondheid van de tanden

Xylitol helpt om tandplak te verminderen, te neutraliseren en om de tanden te beschermen tegen de vorming van tandplak.*

Glycemische index & Bloedsuikerspiegel

Xylitol heeft een glycemische index van 7. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Xylitol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten. Xylitol staat er bekend om laxerend te kunnen werken.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. *Geoorloofde EFSA claims **Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

 

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 400 g
EAN-code 8717677967087
land van herkomst Europa
ingrediënten 100% Berkensuiker/Xylitol.
voedingswaarde per 100 g
energie 1000 kJ /240 kcal
vet 0 g
vet waarvan verzadigd 0 g
koolhydraten 99,8 g
waarvan suikers 0,2 g
eiwitten 0 g
vezels 0 g
zout 0.01 g