GRATIS Living Lemonade bij elke bestelling vanaf €25! Shop nu

Biologische Erythritol - 400 g

Biologische Erythritol - 400 g

€ 8,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, volgende dag in huis
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Erythritol?

Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten en gefermenteerde voeding. Biologische Erythritol is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Het is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Erythritol geeft een zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.

Erythritol wordt opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden, waardoor er geen calorieën worden opgenomen. Erythritol beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor  een goed alternatief voor diabetici.

Glycemische index & bloedsuikerspiegel

Erythritol heeft een glycemische index van 0. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager de GI, des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel. De bloedsuikerspiegel staat voor de hoeveelheid insuline in het bloed van het lichaam.  

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Mattisson Erythritol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% Biologische Erythritol.
voedingswaarde per 100 g
energie 0 kJ /0 kcal
vet 0 g
vet waarvan verzadigd 0 g
koolhydraten 99,8 g
waarvan suikers 0 g
eiwitten 0 g
zout 0.05 g

Specificaties

Meer informatie
inhoud 400 g
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8717677967001
land van herkomst China

Reviews