Vegan Omega-3 Algenolie - Druppelaar 30 ml

Vegan Omega-3 Algenolie - Druppelaar 30 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 14,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Algenolie?

Algen zijn microscopisch kleine plantjes, staan helemaal onderaan de voedselketen en zijn de primaire bron van de omega 3-vetzuur DHA. Algen maken zelf Omega- 3 vetzuren aan en zijn het voedsel voor vette vissoorten als haring en sardientjes, die daardoor rijk zijn aan Omega 3.  Vegan Algenolie is een Omega 3 supplement van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een gesloten zuivere omgeving. De algenolie is hiermee vrij van verontreiniging.

DHA

DHA is een Omega 3-vetzuur dat bijdraagt tot de instandhouding van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen (bij inname van 250 mg DHA per dag). DHA draagt ook bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed (bij 2 gram DHA per dag).  

Wat is het verschil tussen Visolie en algenolie?

Visolie en algenolie bestaat beide uit omega 3-vetzuren. Het verschil zit hem in het feit dat visolie wordt gewonnen uit vette vissoorten zoals, zalm, makreel en tonijn. Algenolie wordt gewonnen uit algen. Algenolie is een plantaardig alternatief voor visolie.  

TOTOX-waarde Algenolie 

De TOTOX-waarde (totale oxidatiewaarde) geeft de mate van vetzuuroxidatie aan. Deze waarde heeft niets te maken met bederf, maar met hoe oud de olie is. Naarmate de olie ouder is, wordt de TOTOX-waarde hoger. De Europese richtlijn is vastgesteld op een maximale TOTOX-waarde van 26. Mattisson Algenolie heeft een TOTOX-waarde van <6.  

Het kan per persoon verschillen hoe er op de TOTOX-waarde wordt gereageerd: sommige mensen hebben nergens last van bij een hoge TOTOX-waarde, terwijl anderen bij een lage TOTOX-waarde al last krijgen van oprispingen. 

Sommige merken gebruiken chemische middelen om de TOTOX-waarde van algen- of visoliën naar beneden te krijgen en laag te houden. Wij hebben deze chemische middelen niet in onze capsules zitten.

Hoe gebruik je de Mattisson Algenolie druppelaar?

De druppelaar maakt het product makkelijk doseerbaar. Daarnaast heeft de Algenolie een aangename limoensmaak door de toevoeging van limoenolie. Hierdoor kun je de druppels moeiteloos mengen met een glas water of sap en op die manier innemen. 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

20 druppels per dag, bij voorkeur bij een vetrijke maaltijd. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Algenolie (98,6%) en limoenolie (1,4%)
Algenolie Omega-3 Pure DHA per druppel 13,1 mg
Pure DHA per 20 druppels 262 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud30 ml
ProductkenmerkVegan
EAN-code8717677968848
SKUMT1493

Reviews